Kia a repornit parțial producția la uzina de la Zilina, Slovacia

Kia a reluat parțial producția la uzina sa de la Zilina. Fabrica din Slovacia produce toate versiunile din gama modelului Ceed și SUV-ul Sportage.

Kia este primul constructor auto cu facilități de producție în Europa care își reia producția după închiderea cauzată de extinderea pandemiei de coronavirus.

Kia a reluat producția la uzina sa de la Zilina, Slovacia, luni 6 aprilie. Constructorul coreea produce în Slovacia toate versiunile modelului compact Ceed și SUV-ul Sportage. Kia spune că producția va continua atât timp cât componentele necesare sunt disponibile la furnizori.

zilina

Pentru a își proteja angajații, Kia a instalat două corturi la intrarea în uzină, unde lucrătorilor care intră în tură le este verificată temperatura.

Slovacia înregistrează un număr scăzut de cazuri Covid-19, la ora redactării acestui articol fiind raportate 534 cazuri. Guvernul slovac a anunțat și eliminarea unor restricții începând de săptămâna viitoare când intenționează să redeschidă anumite magazine și showroom-urile auto.

Și alți constructori auto cu uzine în Slovacia plănuiesc să reia curând producția. Grupul francez PSA a anunțat că uzina de la Trnava va reporni pe 13 aprilie, iar Volkswagen intenționează să reia producția la uzina sa din Slovacia pe 19 aprilie.

Test Kia Sportage 2.0 DSL GT Line 4×4 Mild Hybrid

via Automotive News

Adaugati comentariu