Kia Ceed facelift: update optic pentru hatchbackul compact din Coreea

Kia a operat un facelift optic pentru familia modelului Ceed: grilă nouă și blocuri optice restilizate.

Kia a publicat un set de imagini cu familia modelului Ceed facelift. Modificările optice au fost operate atât pentru modelul Ceed hatchback, cât și pentru versiunile Ceed Sportswagon și Proceed. Faceliftul vine relativ repede, actualul model fiind lansat în 2018.

Kia Ceed facelift

Kia Ceed este cel mai popular model din gama constructorului coreean, iar modificările sunt menite să mențină proaspăt interesul clienților pentru modelul compact. Modificările au fost aduse versiunilor Ceed hatchback, SW și Proceed, iar ulterior, faceliftul va fi operat și modelului XCeed.

Modificările de design sunt vizibile în partea frontală, unde Kia a adoptat o nouă grilă pentru radiator, blocuri optice redesenate și stopuri diferite pentru versiunile GT-Line și GT. Spoilere sunt și ele redesenate, iar jantele sunt noi. Gama de culori primește patru nuanțe noi: Lemon Splash, Machined Bronze, Yucca Steel Gray și Green Experience. Noile versiuni abordează și noua siglă Kia.

La interior, modificările sunt minore. Au aparut variante noi pentru tapițerie, iar levierul schimbătorului a fost modificat. Planșa de bord digitală rămâne neschimbată.

În gama de motorizări apare acum unitatea 1.0 turbo cu trei cilindri de 120 CP ce poate fi echipată cu sistem mild-hybrid. Motorul 1.5 turbo de 160 CP preia locul principal, înlocuind motorul 1.4 turbo. În gamă rămâne și motorul 1.6 turbo de 204 CP cu cutie automată DCT pentru versiunea Ceed GT. Clienții pot alege și propulsorul diesel 1.6 CRDI cu 136 CP și sistem mild hybrid.

Kia oferă și o versiune plug-in hybrid, disponibilă doar pentru varianta SW, ce folosește motorul 1.6 și motor electric de 44.5 kW alimentat de o baterie de 8.9 kWh. Sistemul oferă o putere totală de 141 CP și 265 Nm. Autonomia în mod full electric este de 58 kilometri.

Kia Ceed facelift intră în producție în luna august la uzina Kia de la Zilina din Slovacia, primele livrări urmând să aibă loc la finalul anului.

Test drive Kia Proceed GT

Via Kia

Adaugati comentariu