Kia EV6: primele imagini oficiale cu noul model electric

Kia EV6 autoexpert.ro

Kia a prezentat oficial noul model EV6, un automobil electric ce anunță noua filosofie de design a mărcii din Coreea de Sud.

Kia a prezentat oficial noul model electric EV6. Este primul model ce poartă un nume cu particula EV, iar în plus introduce un limbaj complet nou de design.

kia-ev6-autoexpert-2

Kia EV6 – nou limbaj de design

Kia renunță astfel la grila Tiger care definea marca în favoarea unui design fluid numit ”Opposites United”. Toate modelele electrice ce vor urma în gama Kia vor purta numele EV și o cifră. Până în 2027 vor fi lansate alte șase noi modele electrice.

Noua Kia EV6 folosește platforma E-GMP, comună cu noul lansat model Hyundai Ioniq 5. Astfel, noul model Kia folosește arhitectura la 800 V și va putea fi încărcată la stații rapide de până la 220 kW. Kia nu a confirmat încă detaliile tehnice pentru noul model. Platforma E-GMP permite folosirea unei baterii de 72.6 kWh.

kia-ev6-autoexpert-3

Partea din față este dominată de o capotă plonjată și faruri LED ce încadrează noua siglă Kia. În spate avem o singură bandă LED ce se întinde pe lungimea hayon-ului.

kia-ev6-autoexpert-5

Interiorul este complet diferit de stilul actual Kia. Planșa de bord este complet digitală cu două ecrane amplasate la înălțimea privirii celui de la volan. Display-ul central este orientat către șofer. Volanul are doar două spițe și a fost inspirat de volanele folosite pe modelele Genesis, divizia premium a grupului Hyundai-Kia.

Via Kia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top