Kia EV6: primele imagini teaser cu viitorul SUV electric

kia-ev6-autoexpert-1

Kia a publicat primele imagini teaser cu viitorul SUV electric numiv EV6. Acesta va fi lansat oficial la finalul lunii martie.

Kia începe să aplice strategia de electrificare a mărcii prezentată la începutul anului. Marca din Coreea va lansa șapte noi modele electrice până în anul 2027, iar primul dintre ele va fi prezentat la finalul lunii martie.

Planul de electrificare țintește o cotă de piață de 6,6% din piața globală de vehicule electrice până în 2025 și vânzări anuale la nivel global de 500.000 de vehicule pur electrice până în 2026.

kia-ev6-autoexpert-4

Kia EV6

Numit Kia EV6, acesta este un SUV electric cu o autonomie de peste 500 kilometri. Primele imagini teaser au fost prezentate deja de către constructor. Noul EV6 va fi primul model electric construit pe platforma E-GMP și primul model cu particula EV în denumirea sa. Platforma E-GMP este folosită și de noul Hyundai Ioniq 5 și folosește o arhitectură la 800 V.

Kia a ales această denumire pentru ca clienții să poată identifica mai ușor modelele electrice din gamă. Noul model va purta și logo-ul redesenat al mărcii prezentat la începutul anului ca parte a strategiei de rebranding.

În anul ce tocmai s-a încheiat, Kia a raportat vânzări de 2.61 milioane de exemplare, în scădere cu 5.9% față de 2019.

Via Kia

Adaugati comentariu