Kia EV9 Concept va debuta în 11 noiembrie

Kia va prezenta conceptul EV9 în data de 11 noiembrie, concept ce anunță viitorul SUV electric de dimensiuni mari.

Kia a publicat o imagine teaser pentru conceptul EV9, ce anunță viitorul SUV electric din noua familie de modele electrice. Conceptul va fi prezentat publicului pe 11 noiembrie și va folosi aceeași platformă E-GMP ca și modelul Kia EV6 sau Hyundai Ioniq 5.

Kia EV9 Concept

Noul concept Kia EV9 va fi semnificativ mai mare față de actualul model EV6, iar din silueta prezentată în imaginea teaser ne putem da seama de asemănarea cu SUV-ul Kia Telluride, pe care constructorul coreea îl comercializează pe piața nord-americană.

Kia Telluride

Cel mai probabil, conceptul va fi prezent și la Salonul Auto de la Los Angeles, piața americană fiind cea mai interesată de SUV-uri de dimensiuni mari. Hyundai se pregătește, de asemenea, pentru prezentarea unui concept electric la salonul auto din California. Acesta va purta numele de Hyundai Seven și anunță, la rândul lui, un nou model electric de dimensiuni mari.

Dacă noul concept Kia EV9 va avea dimensiuni similare cu SUV-ul Telluride, atunci vom vedea cel mai probabil un setup cu două motoare electrice pentru toate variantele. Kia nu a dat detalii despre o potențială lansare europeană a noului concept.

Update, 11 noiembrie

Kia a prezentat schițele oficiale ale conceptului EV9. Din păcate, nu sunt decât desene cu tușele modelului trasate pe planșa de desen, nu un exemplar ”în carne și oase”. Dar, chiar și așa, putem remarca niște detalii interesante. De exemplu, pasajele roților sunt extrem de evazate, în timp ce, în zona ușilor, caroseria se îngustează puternic. Luminile se încadrează în stilul noului Sportage, fiind formate din mai multe fascicule independente. Liniile sunt simple și îmbină suprafețele curate cu muchiile ascuțite.

Volanul s-a transformat într-o manșă, iar comenzile fizice par a fi dispărut în totalitate.

Via Kia

Adaugati comentariu