Kia EV9 în teste finale

Kia EV9 autoexpert.ro

SUV-ul 100% electric va deveni nava amiral Kia. Producătorul a dezvăluit detalii despre programul final de testare intensivă. Kia EV9 va debuta la nivel mondial în 2023. 

A fost dezvoltat în 44 de luni. Se așteaptă să stabilească noi standarde în design, performanță, autonomie, dinamică de condus, tehnologie și confort. Cel puțin, asta promite Kia, referindu-se la viitorul EV9.

Kia EV9 autoexpert.ro

În timpul acestei ultime faze finale de testare, SUV-ul electric este supus unui program sever. Este verificată eficiența sistemului de tracțiune integrală la urcarea rampelor și la rularea pe teren accidentat. De asemenea, se testează capacitatea de trecere printr-un vad cu apă adâncă. Astfel, verifică comportamentul în cele mai provocatoare condiții de rulare.

Kia EV9 autoexpert.ro

Tot acum sunt utilizate pistele de mare viteză, pe lângă testele de manevrabilitate și aderență redusă. Pe lângă programul de testare realizat la centrul de cercetare și dezvoltare Namyang, EV9 a fost supus și unui regim de sever de verificări în locații de pe tot globul, în condiții meteo extreme.

Kia EV9 autoexpert.ro

Kia a dezvăluit pentru prima dată prototipul Concept EV9 la expoziția AutoMobility LA, desfășurată anul trecut în Los Angeles. Personificând filosofia „Opposites United”, noul limbaj de design revoluționar al mărcii, modelul de producție EV9 va reprezenta vârful gamei Kia. Va fi produs pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) a companiei. Va fi prezentat în primul trimestru al anului 2023.

via kia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top