Advertisement

KIA EV9, nava amiral a mărcii, are o autonomie maximă de 541 km

Kia EV9 autoexpert.ro

Coreenii de la KIA au dat astăzi toate detaliile despre SUV-ul electric EV9 care va ajunge pe piața europeană în a doua jumătate a lui 2023.

Așa cum ați aflat deja de la AutoExpert.ro, KIA Corporation a anunțat că prezintă detaliile finale ale SUV-ului electric EV9 la finalul lunii martie. Astăzi, compania a dat publicității ultimele detalii, cele legate de sistemul electric de propulsie. Rămâne să aflăm prețul!

Conform producătorului, KIA EV9 asigură performanțe superioare, completate de o autonomie 100% electrică de peste 541 km, conform standardului WLTP.

Ghidat de filozofia de design „Opposites United” a mărcii, EV9 revizuiește conceptul unui SUV 100% electric cu un echilibru de elemente naturale și moderne. Pilonul de design „Bold for Nature”, care inspiră combinația de elemente din lumea naturală și cea materială, a jucat un rol esențial în dezvoltarea designului.

Automobilul are un ampatament de 3.100 mm, susținut de roți de 21, 20 sau 19 inch. KIA EV9 are o lungime totală de 5.010 mm, o lățime de 1.980 mm și o înălțime de 1.755 mm.

Pe lângă modelul standard, Kia a dezvăluit și designul versiunii GT-Line la care barele de protecție față și spate, roțile și portbagajul de pe plafon au suferit o transformare, îmbrăcând modelul cu o paletă distinctivă de culoare neagră. Versiunea are o grila a radiatorului unică „Digital Pattern Lighting Grill”, care adaugă un element de dinamism și sofisticare.

Dincolo de exteriorul său aparte, KIA EV9 oferă și performanță datorită unui coeficient aerodinamic de 0,28. Acest lucru a fost realizat prin implementarea mai multor funcții avansate, a unui scut de protecție sub caroserie sculptat 3D – covex in față și concav în spate –, roți aerodinamice și fante de aer integrate în bara de protecție din față.

În interior, vehiculul oferă configurații cu șapte și șase locuri și patru opțiuni pentru scaunele din al doilea rând. Când este echipat cu scaune de relaxare, EV9 permite ocupanților din primul și al doilea rând să adopte împreună o poziție înclinată în timp ce SUV-ul se încarcă la stație. Cu opțiunea scaunului pivotant, scaunele din al doilea rând se rotesc la 180 de grade.

KIA EV9 va putea fi comandată cu baterie de 76,1 kWh sau 99,8 kWh

SUV-ul KIA EV9 oferă mai multe configurații pentru sistemul său electric. Varianta cu tracțiune spate (RWD) poate fi dotată, în funție de dorință, fie cu o baterie de 76,1 kWh, fie cu una de 99,8 kWh. Aceasta din urmă este singura opțiune pentru varianta cu tracțiune integrală (AWD).

Modelul cu autonomie extinsă – RWD Long Range – utilizează un motor electric de 150 kW / 350 Nm, oferind SUV-ului capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde. De asemenea, propulsat de un singur motor electric, cu o variantă mai puternică de 160 kW / 350 Nm, modelul Standard RWD EV9 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde.

Versiunea cu tracțiune integrală (AWD) este echipată cu două motoare electrice care împreună eliberează o putere totală de 283 kW și un cuplu combinat de 600 Nm. Această combinație puternică permite SUV-ului să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 6,0 secunde. Niveluri și mai mari de performanță sunt disponibile cu funcția opțională „Boost”, disponibilă pentru achiziție ulterioară de la Kia Connect Store. Cuplul combinat este propulsat la o valoare excepțională de 700 Nm, permițând modelului EV9 să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 5,3 secunde.

Abordarea holistică oferită de Kia în ceea ce privește proiectarea sistemului de propulsie electric al modelului EV9 a garantat că performanța SUV-ului este completată de o autonomie mare. De exemplu, modelul Long Range RWD cu anvelope de 19 inch oferă o autonomie estimată de peste 541 km, conform strandardului WLTP. Folosind un sistem ultra-rapid de 800 de volți, pachetul de baterii al automobilului poate fi reîncărcat în 15 minute cu suficientă energie pentru a-i asigura deplasarea pe o distanță de 239 km.

KIA EV9 face un pas semnificativ spre autonomia deplină. Cheia pentru a realiza acest lucru este sistemul Highway Driving Pilot (HDP) dezvoltat de Kia, care oferă modelului EV9 conducerea autonomă condiționată de Nivel 3. Cincisprezece senzori, inclusiv doi senzori „LIDAR”, îi oferă posibilitatea să scaneze și să detecteze obiecte într-un câmp vizual complet de 360 de grade, permițându-i să detecteze și să reacționeze la situațiile din trafic și la alți utilizatori pentru a preveni potențiale coliziuni.

În plus, SUV-ul încorporează numeroase sisteme avansate de asistență a șoferului.

Nava amiral KIA va fi prezentată la „Seoul Mobility Show 2023” începând cu 30 martie și va ajunge apoi la Salonul Auto Internațional de la New York, la începutul lunii aprilie.

Precomenzile pentru KIA EV9 vor debuta în al doilea trimestru al anului 2023 pentru piața coreeană, în timp ce clienții din restul lumii, inclusiv cei europeni, vor trebui să aștepte toamna acestui an.

– Kia EV9: informații și fotografii oficiale

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top