Kia Forte: Noul sedan compact al casei coreene

În SUA, Kia Forte reprezintă interesele constructorului coreean în segmentul sedanurilor compacte. La Salonul Auto de la Detroit, va fi prezentată cea de-a treia generație a modelului, bazat pe viitoarea Kia Cee’d.

Previzualizat de un trio de schițe teaser, noul Forte este planificat să înlocuiască modelul actual introdus în 2012 și actualizat pentru 2017. Forma de bază dinamică a lui Kia Forte va fi păstrată și după schimbarea generațiilor. Sunt noi, totuși, legăturile de design cu sedanul cu tracțiune spate Kia Stinger, precum și layout-ul interior ultra-modern.

kia-forte (3)

Capota este mai lungă, aspectul general mai plat și mai dinamic. Fața noului Forte afișează grila tipică Tiger Nose decorată cu mult crom. Noul parașoc frontal integrează prize de aer mărite pe flancuri, iar farurile cu tehnologie LED imită forma unei picături de apă. Posteriorul continuă designul părții frontale prin oglindirea diferitelor elemente de design, stopurile fusiforme fiind unite de o baghetă cromată.

Designul orizontal al planșei de bord are scopul de a conferi acesteia un aspect mai amplu decât dimensiunile sale compacte. Numărul de butoane a fost redus, funcțiile principale fiind concentrate acum în meniul noului ecran TFT independent, poziționat central. Prizele de ventilație circulare sunt inspirate de la Stinger.

Informații suplimentare precum și detalii tehnice vor fi furnizate în prima zi de presă a Salonului Auto de la Detroit.

kia-forte (1)

1 thought on “Kia Forte: Noul sedan compact al casei coreene”

  1. Comentariu

    Acest C’eed cu portbagaj parca aduce asa putin cu Accent/Elantra (dar e normal fiind frate/sora de concern), insa e destul de bine individualizat modelul Forte (arata totusi a KIA). Se descurca bine designeri de la KIA si poate ca va avea succes chiar mai mare decat propunerea celor de la Hyundai.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top