Kia Niro: detalii tehnice complete pentru noua generație

După prezentarea oficială a noii generații Kia Niro la finalul lunii noiembrie 2021, coreenii revin cu detalii complete despre noul SUV.

Kia a publicat un set complet de date tehnice pentru noua generație a SUV-ului Niro. Noul model a crescut în dimensiuni față de modelul actual. Kia Niro are acum 4420 mm lungime (+65mm), 1825 mm lățime (+20mm) și 1545 mm înălțime (+10mm). Ampatamentul a crescut cu 20mm ajungând acum la 2270 mm. Coeficientul aerodinamic Cx al noului model este de 0.29.

Kia Niro HEV

Portbagajul a crescut la 451 litri, cu 15 litri mai mult față de actuala generație. Ca și până acum, modelul Niro va putea fi comandat cu motorizare full-hybrid, plug-in hybrid sau full electric.

Kia a dat detalii despre varianta hybrid clasic, aceasta utilizând motorul turbo pe benzină de 1.6 litri într-o versiune mai eficientă. Puterea totală a sistemului hybrid este de 141 CP, la fel cu actuala generație. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu două ambreiaje DCT cu șase trepte.

Kia mai spune că a modificat sistemul de suspensie și direcția pentru a pune accent pe comportamentul dinamic. Noul model Niro va fi echipat cu sistemul “Greezone Drive Mode”, prin care mașina “trece automat din modul hibrid în modul 100% electric” în zone rezidențiale, în apropierea școlilor sau a spitalelor. Totodată, sistemul “recunoaște” zonele preferate ale șoferului (acasă, la birou) și le percepe ca zone verzi unde rularea se va face în modul electric.

Noua generație Kia Niro va debuta comercial în cursul acestui an.

Via Kia

Adaugati comentariu