Kia Niro: generație nouă din 2022

Kia a prezentat primele imagini cu noua generație a modelului Niro. Look futurist și aceeași rețetă: hybrid, hybrid plug-in și pur electric.

Actuala generație a modelului Kia Niro este pe piață încă din 2016. Cu ocazia Seoul Mobility Show din Coreea, Kia a prezentat primele imagini cu a doua generație a modelului. Designul a fost modificat serios, modelul Niro abordând acum un stil futurist și îndrăzneț.

Kia Niro – primele imagini

Partea frontală a preluat elemente de la conceptul Kia HabaNiro prezentat la Salonul Auto de la New York din 2019, fiind dominată de o grilă îngustă întinsă pe toată suprafața frontală. În spate, stopurile sunt acum așezate pe verticală, îmbrăcând o parte din montantul C.

La interior regăsim elemente de la Kia EV6 cu panou de bord orientat către cel de la volan, instrumentar de bord complet digital și un display central de dimensiuni mari. Pentru tapițarea scaunelor au fost folosite materiale reciclate.

Kia nu a dat detalii despre motorizările noului model Niro, dar a menționat că păstrează aceeași rețetă ca și până acum. Modelul va fi disponibil atât ca hibrid, plug-in hybrid, dar și în versiune full electric. Noul model dispune și de tehnologia “Greezone Drive Mode”, prin care mașina “trece automat din modul hibrid în modul 100% electric” în zone rezidențiale, în apropierea școlilor sau a spitalelor. Totodată, sistemul poate învăța zonele preferate ale șoferului (acasă, la birou) și le percepe ca zone verzi unde rularea se va face în modul electric.

Noua generație Kia Niro va debuta comercial anul viitor.

Via Kia

Adaugati comentariu