Kia Niro: primul SUV hibrid al lui Kia

Kia Niro (14)

Kia a prezentat la Chicago SUV-ul hibrid Kia Niro, care se va plasa în gamă sub noul Sportage. Modelul va debuta la finalul acestui an.

Numele Kia Niro nu are nicio legătură cu conceptul cu acelaşi nume prezentat acum doi ani. Kia Niro se va plasa între noul Sportage şi viitorul SUV de clasă mică care va purta alt nume decât Niro şi va fi oferită exclusiv cu propulsie hibridă.

Sistemul de propulsie este similar cu cel de la Hyundai Ioniq. Un motor aspirat pe benzină cu injecţie directă de 1,6 litri cu 105 CP şi 147 Nm se va combina cu un motor electric de 32 kW. Motorul electric va fi alimentat de o baterie Litiu-polimer de 1,56 kWh. Puterea totală a ansamblului este de 150 CP şi 265 Nm, transmisia fiind realizată prin intermediul unei cutii noi automate cu şase trepte şi dublu ambreiaj. Kia speră să atingă un nivel de emisii mai mic de 90 g/km.

Kia Niro (1)

Echiparea de serie va fi bogată cu sisteme de asistenţă moderne şi un sistem multimedia cu ecran tactil.

Kia Niro va debuta la finalul acestui an urmând ca în 2017 să fie dezvoltată şi o versiune Plug-In Hybrid. Niro se va fabrica exclusiv în Coreaa de Sud

One thought on “Kia Niro: primul SUV hibrid al lui Kia

Adaugati comentariu