Kia prezintă un nou sistem pentru monitorizarea unghiului mort

Kia a prezentat un nou sistem pentru monitorizarea unghiului mort la automobilele sale. Cel de la volan va putea direct pe planșa de bord vehiculele aflate în unghiul închis al oglinzilor retrovizoare.

Sistemul folosește camere video montate pe oglinzile retrovizoare laterale pentru a monitoriza unghiul mort, iar imaginile sunt trimise direct pe planșa de bord a modelului. Pentru început, noul sistem va fi disponibil pe modelul Sorento.

Monitorizarea unghiului mort este un sistem folosit de numerorși constructori auto, dar majoritatea sistemelor folosesc un semnal luminos afișat direct pe oglinda laterală prin care îl avertizează pe cel de la volan că un automobil se află în unghiul mort al oglinzii.

Sistemul lansat de Kia poartă denumirea de Blind-Sport View Monitor. Va fi disponibil pentru noul model Kia Sorento și funcționează împreună cu planșa de bord Supervision ce folosește un display cu diagonala de 12.3 inch.

În momentul în care cel de la volan semnalizează intenția de a schimba banda de rulare, unul dintre cele două ceasuri digitale din bord se va transforma în display ce va afișa imagini din unghiul mort de pe respectiva parte a mașinii.

În Europa sistemul va face parte din pachetul de echipari ce conține Blind-Spot Collision-Avoidance Assist și Surround View Monitor.

Adaugati comentariu