Kia se va concentra pe vânzarea de modele electrice

kia-plan-s-autoexpert.ro

Kia a detaliat noua sa strategie și se va concentra pe producția și vânzarea de automobile electrice.

Kia are o nouă identitate și un logo redesenat, ambele prezentate la începutul anului 2021. Constructorul coreean și-a detaliat acum strategia numită Plan S pe care vrea să o implementeze în anii următori.

Kia se va concentra pe modele electrice

Concret, constructorul din Coreea de Sud anunța la începutul lunii ianuarie că vrea să se concentreze pe producția de automobile electrice, urmând să lanseze șapte modele noi până la finalul anului 2027. Kia vrea să atace segmente diferite cu modele electrice, așa că ne putem aștepta la modele SUV, mașini de oraș sau MPV-uri ce vor folosi platforma E-GMP.

Modele electrice Kia 2027 autoexpert.ro

Acum, Kia și-a updatat țintele, anunțând 11 modele electrice până în 2026, cu șapte modele dedicate pe platforma E-GMP.

Primul pe lista noilor modele electrice ce vor fi lansate este un crossover cu o autonomie de peste 500 km ce va fi prezentat chiar luna viitoare.

Kia mai vrea ca până în anul 2030, vânzările de de electrice și hibrizi să reprezente 40% din cifrele globale de vânzări. După 2030, Kia țintește 880.000 de automobile electrice vândute anual. Kia mai mizează și pe tehnologia condusului autonom, toate modelele sale electrice urmând să aibă capacități de nivel 3 pentru conducere autonomă din anul 2023.

Via Kia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top