Kia Sorento Plug-in Hybrid sosește în Europa în primăvara 2021

Kia a publicat informații detaliate despre versiunea plug-in hybrid a noului model SUV Sorento. Acesta va sosi pe piața europeană în prima parte a anului viitor.

Cel mai mare SUV din gama Kia, Sorento, va avea pentru prima dată o versiune plug-in hybrid. Sorento PHEV folosește motorului pe benzină 1.6 T-GDI ce oferă 180 CP asociat cu un motor electric de 91 CP.

Motorul electric este alimentat de un set de baterii de 13.8 kWh ce se pot încărca la priză. Puterea totală a modelului Kia Sorento PHEV este de 262 CP. Valoarea cuplului maxim oferit este de 350 Nm.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu șase trepte și sistem de tracțiune integrală. Sorento PHEV va fi cel mai puternic model din gama noului SUV, dar constructorul coreean promite că este și eficient în ceea ce privește consumul de carburant.

Kia nu a publicat cifra oficială pentru autonomie în mod full-electric, dar spune că aceasta este suficientă pentru naveta zilnică.

Setul de baterii este amplasat în podeaua mașinii, astfel că latura practică a SUV-ului nu a fost afectată. În varianta cu șapte locuri, spațiul în portbagaj este de 175 litri.

Modelul Sorento este oferit și în versiune Hybrid clasic ce folosește motorul 1.6 T-GDI pe benzină, un motor electric de 44.2 kW și o baterie litiu-polimer de 1.49 kWh. Puterea totală este de 230 CP și 350 Nm.

Gama este completată de o versiune diesel echipată cu motorul Smartstream de 2. litri ce oferă 202 CP și 440 Nm.

Via Carscoops

Adaugati comentariu