Kia Stinger este Mașina Anului în Marea Britanie, la categoria “Best Performance Car”

kia-stinger (15)

Anul abia a început și Kia Stinger a pus deja un trofeu în vitrină. Stinger a fost desemnată Mașina Anului în Marea Britanie, la categoria “Best Performance Car”.

Sportiva de la Kia a fost supusă unei evaluări stricte, o procedură desfășurată de jurnaliști britanici de renume. Stinger s-a impus în fața unor nume grele din segmentul premium din segmentul premium. Stinger i-a cucerit pe jurați cu manevrabilitatea excelentă, cu echiparea generoasă și un raport calitate/preț imbatabil.

“O mișcare curajoasă făcută de Kia, să producă un Gran Turismo atractiv, care a aduce un plus în acest segment. Motorul pe benzină de 3,3 litri bi-turbo este absolut impresionant”, explică Paul Barker – membru în juriul Car Of The Year UK.

kia-stinger (14)

Prezentată jurnaliștilor britanici în noiembrie 2017, Kia Stinger reprezintă o interpretare relevantă a sloganului companiei “The Power to Surprise”, oferind un V6 bi-turbo ce poate propulsa sedanul sportiv cu cinci locuri de la 0-100 km/h în doar 4,8 secunde. Sunt cifre care fac Stinger-ul mașina cu cea mai rapidă accelerație produsă vreodată de Kia.

Paul Philpott, CEO și președinte al Kia Motors UK Ltd a declarat despre victoria obținută pe pământ britanic: “Stinger este o mașină atât de importantă pentru Kia deoarece spune atât de mult despre direcția în care se îndreaptă marca noastră. Suntem încântați că Stinger a fost recunoscut de către juriul COTY UK drept cea mai performantă mașină pentru anul 2018. Pe măsură ce Stinger este comercializat în Marea Britanie, suntem foarte încrezători că premiantul nostru va fi un mare succes.”

Cei treisprezece câștigători ai categoriilor COTY UK rămân în cursa pentru desemnarea premiului cel mare “Mașina Anului 2018” din Marea Britanie, care va fi anunțat luna viitoare. Kia Stinger se regăsește pe lista scurtă și pentru premiul European Car of the Year și a ajuns în finală la World Car of the Year.

Explorați mai mult

Scroll to Top