Kia Stinger GT: Coupe cu 4 uși, tracțiune spate și 370 CP

BMW și Audi au de ce să se teamă. Kia Stinger GT este un coupe spectaculos cu patru portiere, tracțiune spate și motor V6.

Da, ați citit bine. Kia lansează un atac direct la mărcile premium germane, cu un concurent direct pentru Audi A5 Sportback și BMW Seria 4 Gran Coupe.

Forma fluidă a caroseriei, plafonul puternic arcuit, capacul scurt al portbagajului și pasajele proeminente ale roților evocă aerul unui coupe, deși Kia Stinger GT nu are două, ci patru uși, chiar cinci dacă luăm în considerare și hayonul cu deschidere amplă. Grila extrem de lată, farurile agresive full-LED și stopurile subțiri tridimensionale subliniază caracterul sportiv. Designul emoțional este semnat de Peter Schreyer (șef design Kia) și Gregory Guillame, directorul de stil Kia Europa.

Construită pe noua platformă a mărcii de lux Genesis, dedicată viitorului sedan cu tracțiune spate G80 (rival pentru Seria 3), Kia Stinger are dimensiuni tipice segmentului mediu: 4.83 m lungime, 1,87 m lățime și 1,4 m înălțime, cu un ampatament de 2,9 m.

kia-stinger (9)

Kia anunță două variante de motorizare: un turbo de 2 litri și 255 CP/353 Nm cu patru cilindri (Stinger) și un V6 turbo de 3,3 litri și 370 CP/510 Nm (Stinger GT). Sprintul de la 0 la 100 km/h este estimat la 6,0 secunde pentru modelul de bază, respectiv la 5,0 secunde pentru GT.

Singura transmisie oferită este o cutie automată cu opt rapoarte, convertizor de cuplu și padele pentru selectarea manuală a treptelor, dezvoltată in-house de Kia. Tracțiunea spate este standard, opțional fiind oferită și tracțiune integrală cu funcție torque vectoring. Modelele GT V6 vin în plus cu suspensie adaptivă și cinci moduri de condus.

Interiorul este demn de segmentul premium, finisarea și ergonomia fiind de top. Planșa de bord are un design sportiv, cu trei guri de ventilație centrale rotunde și o consolă centrală minimalistă, deasupra căreia este montat un display tactil de 7 inch. Dotările de siguranță activă sau pasivă sunt, de asemenea, moderne: head-up display color, sistem de detectare a pietonilor, funcție de frânare automată și pilot automat inteligent cu senzor radar.

kia-stinger (6)

Adaugati comentariu