Kimi Raikkonen pleacă de la Ferrari. Îi ia locul un pilot-surpriză!

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen pleacă de la Ferrari după patru ani de la revenirea la Ferrari. Finlandezul i-a adus Scuderiei ultimul titlu în Formula 1, în 2007, în timpul primului său mandat în combinezonul roșu.

Lui Kimi Raikkonen, în vârstă de 38 de ani, îi expiră contractul la finalul acestui sezon, iar Ferrari nu i-a propus prelungirea. Ultima sa cursă la volanul monopostului roșu va fi la Abu Dhabi, pe 25 noiembrie.

20 de victorii și 100 de podiumuri a obținut Raikkonen în cele 285 de curse la care a participat în Formula 1.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

Kimi Raikkonen a făcut un copil să plângă la Barcelona

Kimi pleacă de la Ferrari, dar rămâne în Formula 1. Finlandezul va urca, din sezonul următor, la volanul unui monpost Alfa Romeo Sauber. Pilotul a debutat în Marele Circ în 2001, tot la Sauber.

“Ghiciți cine s-a întors?! În următorii doi ani voi fi la Sauber. Mă simt foarte bine să mă întorc acolo unde a început totul”, a scris cel supranumit „The Iceman” pe contul său de Instagram.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

Emoțiile câștigă – Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen

au dus-o pe Giulia pe circuit

Locul lui Raikkonen la Ferrari va fi luat de Charles Leclerc. Pilotul în vârstă de 20 de ani, aflat la primul său sezon în Formula 1, pleacă eliberează locul pentru finlandez prin plecarea sa de la Sauber. Leclerc este un produs al Academiei Ferrari, iar anul trecut a câștigat titlul în Formula 2.

Sebastian Vettel rămâne însă pilotul numărul 1 al Scuderiei. Neamțul aleargă după un nou titlu în Formula 1 și este la 30 de puncte în spatele britanicului Lewis Hamilton de la Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

 

Adaugati comentariu