Klintensiv: Dezinfectează corect mașina ca să pleci la drum în siguranță

Klintensiv

Traversăm o perioadă dificilă din multe puncte de vedere, iar sănătatea ne este pusă în pericol. În contextul actual, dezinfectanții, măștile și mănușile sunt măsuri indispensabile pentru a ține virusurile și bacteriile la distanță. 

În interviul de mai jos acordat de dl. Cristian Stanciu, Director General Pro Integrator, aflăm cum se folosesc corect dezinfectanții, care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem și de ce trebuie să alegem cu încredere produsele Klintensiv.

AutoExpert: Suntem pasionați de mașini. Înainte de a trece mai departe, dorim să vă întrebăm ce mașină conduceți și care au fost factorii determinanți în alegerea acesteia.

Cristian Stanciu: În acest moment conduc o mașină model SUV de care sunt foarte multumit, de proveniență germană. Întotdeuna mi-am achiziționat masina în mod spontan, direct din show-room dacă m-am simțit atras de mașina respectivă.  În alegerea mașinilor pe care le-am condus de-a lungul timpului a contat siguranța și confortul oferite de mașina respectivă.

Klintensiv

AutoExpert: Ce trebuie să știm despre dezinfectanți? (Ce sunt aceștia, ce tipuri de dezinfectanți există, ce concentrație trebuie să aibă, mod de folosire etc.)

Cristian Stanciu: Dezinfectanții sunt substanțe chimice menite să inactiveze sau să distrugă microorganismele de pe diverse suprafețe. Aceștia acționează distrugând peretele celular al microbilor/ virusurilor sau intervenind în metabolismul lor. În procesul de dezinfectare sporii bacteriilor (care provoacă diverse boli) pot fi distruși dacă se urmează pașii recomandați de curățare și igienizare: în primul rând se spală cu apă și detergent suprafețele contaminate, apoi se lasă la uscat și se igienizează corespunzător cu dezinfectantul potrivit.

Dezinfectanții pot avea diverse întrebuințări, pornind de la igienizarea tegumentelor până la dezinfectarea diverselor suprafețe, microaeroflorei și a instrumentarului în unitățile medicale.

KlintensivDezinfectanții companiei Pro Integrator, Klintensiv, au un spectru larg de utilizare, fiind destinați atât domeniului medical, industriei alimentare, domeniului HoReCa, cât și spațiilor de birouri, locuințelor individuale sau instituțiilor publice. Ne numărăm printre puținii producători locali de dezinfectanți profesionali cu o concentrație de alcool de 85%. Acest aspect conferă consumatorilor o serie de avantaje: dincolo de mirosul plăcut, produsele au acțiune rapidă de dezinfectare de nivel medical și un efect prelungit de protecție a suprafețelor sau mâinilor (de până la trei ore).

Toți dezinfectanții companiei noastre dețin avizul Comisiei Naționale pentru Produse Biocide, eliberat de către Ministerul Sănătății.

 

AutoExpert: Perioada pe care o traversăm este destul de dificilă și implică o atenție sporită asupra igienei personale, dar și a suprafețelor folosite. Cum să utilizăm corect dezinfectanții Klintensiv?

Cristian Stanciu: Cred că în primul rând trebuie să pornim de la tipul de activități ce necesită folosirea dezinfectanților. De asemenea, este important să avem în vedere inclusiv concentrația produselor utilizate atunci când vrem să alegem un dezinfectant compatibil cu nevoile noastre de igienizare. Așadar, este esențial să citim cu atenție etichetele și să identificăm ce concentrație au aceste substanțe, pentru a evita  accidentarea cu substanțe periculoase. Este de reținut că un dezinfectant potrivit pentru suprafețe nu poate fi utilizat și pentru tegumente. Substanțele folosite în dezinfectarea suprafețelor sunt diferite și au efecte agresive asupra țesuturilor vii, în timp ce substanțele folosite pentru dezinfectarea mâinilor au în compoziția lor și substanțe protectoare pentru piele.

KlintensivUn al doilea aspect important în utilizarea corectă a dezinfectanților de suprafețe este purtarea mănușilor de unică folosință. Mănușile trebuie aruncate după fiecare utilizare. Dacă se folosesc mănuși reutilizabile acestea ar trebui să fie destinate curățării și dezinfectării suprafețelor, fără a mai fi întrebuințate și în alte scopuri. Noi recomandăm tuturor clienților să consulte instrucțiunile pentru produsele de curățare și dezinfectare a suprafețelor. Este important de știut de către persoanele  care folosesc produsele în spații private (acasă sau în gospodărie) că trebuie să își spele și igienizeze mâinile imediat după îndepărtarea mănușilor.

Așa cum spuneam anterior, dacă suprafețele sunt murdare trebuie mai întâi spălate cu detergent și apă, înainte de dezinfectare.

Nu în ultimul rând, pentru dezinfectarea profesională a mâinilor recomandăm soluții cu cel puțin 85% alcool și proprietăți emoliente (de preferat având și miros plăcut).

Klintensiv

AutoExpert: De ce Klintensiv? Ce ar trebui să cunoască oamenii despre dumneavoastră?

Cristian Stanciu: Pentru calitate de nivel profesional; dispunem de o gamă largă de produse Klintensiv de curățare și dezinfectare și ne bazăm pe un efort îndelungat de cercetare-dezvoltare. Avem un set de standarde de calitate și de eficacitate a produselor îndelung verificat, încă de dinainte de perioada pandemiei, prin avize de specialitate, analize de laborator, controale de la autoritățile competente în domeniul produselor biocide.

Noi vedem produsele noastre ca pe un mijloc de a oferi un mediu de viața și de lucru sigur pentru consumatorii casnici, pentru angajați sau clienții companiilor care le achiziționează. Dar nu ne oprim aici, pentru că oricât de performant ar fi un produs, obiectivul final al clientului este atins doar dacă sunt respectate o serie de proceduri absolut obligatorii – modul în care se face aplicarea, frecvența de utilizare în funcție de specificul activității, tipologia produselor recomandate, procedurile de lucru complementare cu utilizarea produselor noastre, toate aceste lucruri sunt atent urmărite și detaliate prin documente tehnice și ghiduri de bune practici în care investim eforturi semnificative.

De asemenea, compania noastră utilizează materii prime de înaltă calitate, furnizate de producători de prestigiu din Uniunea Europeană. Am standardizat întregul proces de producție conform ISO 9001, ISO 14001 ȘI OHSAS 18001 și am dezvoltat cinci categorii de produse Klintensiv:

  • produse profesionale de dezinfectare a mâinilor și tegumentelor
  • produse de dezinfectare a suprafețelor și pavimentelor
  • dezinfectanţi profesionali pentru echipamente și instrumente medicale
  • dezinfectanţi pentru microaeroflora
  • dezinfectanţi pentru uz veterinar și industrial

Klintensiv

Deoarece studiile de specialitate arată că anumite specii de virusuri și bacterii pot fi eliminate eficient de dezinfectanți cu concentrații de alcool de minim 70%, compania Klintensiv pariază pe siguranță, utilizând pentru produsele sale pe bază de alcool o concentrație de etanol de 85%, necesară pentru a obtine o eficacitate virucida generala.

AutoExpert: Ce ar trebui să cunoască șoferii care conduc mai multe mașini? Cum se dezinfectează corect o mașină?

Cristian Stanciu: Vă pot împărtăși din recomandările pe care le-am primit la rândul meu când a trebuit să implementăm măsuri de siguranță pentru protejarea angajaților care erau angrenați în activități cotidiene de curierat, livrare sau transport al produselor noastre.

Klintensiv: Cum să-ți dezinfectezi mașina ca să pleci la drum în siguranță

Este vorba de respectarea a două etape simple: curățarea corespunzătoare a a suprafețelor interioare și, ulterior, dezinfectarea acestora. Aceste două etape pot fi urmate atât de către personalul din unitățile specializate (spălătorii auto),  cât și de fiecare dintre noi, acasă sau în parcul auto al companiei – angajator.

Curățarea presupune eliminarea prafului, a murdăriei, a petelor și a tuturor impurităților existente, atât în mașina personală, cât și în cea folosită la serviciu. După ce ne-am asigurat că autovehiculul este curat la interior putem aplica soluții de dezinfectare a suprafețelor, cu atenție specială asupra acelor suprafețe care sunt atinse mai des: portierele, bordul, centurile de siguranță, manetele, volanul și oricare alte suprafețe cu care pasagerii sau colegii intră des în contact atunci când merg cu mașina respectivă.

Ca o măsură de siguranță suplimentară – în afară de purtarea măștii (omologate) în orice tip de activitate care presupune conducerea unui autovehicul – este recomandat să avem permanent în  mașină atât soluții pentru dezinfectarea suprafețelor, cât și pentru dezinfectarea mâinilor.

AutoExpert: Se pot păstra dezinfectanții în mașină? Căldura poate afecta compoziția acestora?

Cristian Stanciu: Dezinfectanții pe bază de etanol se păstrează în spații răcoroase, la umbră sau feriți de orice contact cu lumina soarelui. Cei care nu respectă aceste instrucțiuni riscă destul de mult, deoarece substanțele active se pot evapora sau pot deveni inflamabile.

De asemenea, substanțele dezinfectante nu trebuie folosite în apropierea focului sau a unor surse de căldură. Evitați să plasați/uitați recipientele de dezinfectant pe bordul mașinii sau să lăsați recipientele în bătaia soarelui (ex. pe unul din scaune). Respectând recomandările și instrucțiunile vă protejați sănătatea și beneficiați de un produs de calitate, cu proprietăți active nealterate.

AutoExpert: Utilizarea în exces a dezinfectanților poate duce la iritații ale pielii?

Cristian Stanciu: Depinde despre ce dezinfectanți vorbim. Dezinfectanții – indiferent de compoziția lor chimică și de substanțele active folosite – nu se folosesc dacă avem răni deschise sau iritații anterioare pe mâini sau în oricare alte zone pe care aplicăm acele substanțe.

Dacă pielea noastră este curată și nu prezintă probleme putem aplica dezinfectanți pe bază de alcool, de preferat având în compoziție substanțe care protejează și hidratează pielea. Noi producem astfel de dezinfectanți testați clinic, iar rezultatele au demonstrat că sunt siguri în proporție de 100%. Bineînțeles, niciun dezinfectant nu se folosește pe față , deoarece este o zonă deschisă și orice contact cu acea zonă poate produce iritații, creând probleme serioase.

AutoExpert: Care sunt greșelile pe care le fac oamenii atunci când folosesc dezinfectanți?

Cristian Stanciu: Cea mai frecventă greșeală pe care am întâlnit-o este cea în care se consideră că dezinfectanții de suprafețe sunt adecvați și pentru piele. Am menționat deja că aceștia au concentrații și substanțe active diferite, care pot produce arsuri și leziuni ale mâinilor.

A doua eroare pe care o întâlnim frecvent este legată de faptul că sunt combinate diverse produse dezinfectante  sau de curățenie cu cele de dezinfectare. Mai exact, sunt cazuri în care recipientele cu substanțe de dezinfectare sunt reutilizate, combinând  conținutul cu alte produse sau substanțe considerate a avea același efect. Unele persoane preferă să combine dezinfectanți din recipiente diferite doar pentru că li se pare firesc să colecteze toată substanța într-un singur recipient. Din păcate proprietățile biocide nu mai sunt aceleași când amestecăm substanțe diferite și nici dacă amestecăm substanțe care au diverse elemente chimice. Recomandarea noastră este să se folosească produsul în forma inițială și pentru destinația pentru care a fost creat, iar recipientul golit să fie selectat și dat spre reciclare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

AutoExpert: Ce părere aveți despre dezinfectarea șoselelor?

Cristian Stanciu: Orice măsură de curățare a spațiilor publice este binevenită si recomandată. În ceea ce privește dezinfectarea șoselelor, nu dețin date suficiente cu privire la substanțele active și concentrațiile în care sunt folosite acestea pentru activitățile menționate, prin urmare nu pot emite o opinie in privința eficienței; însă sunt un susținător al curățeniei spațiului public și minimizării riscurilor.

AutoExpert: Ce sfaturi aveți pentru cititorii noștri?

Cristian Stanciu: Ceea ce le spun și prietenilor mei: luați pandemia în serios, purtați măști omologate în toate spațiile închise sau aglomerate și spălați-vă frecvent pe mâini, mai ales dacă ieșiți în spații publice. Iar dacă nu aveți acces la apă și săpun folosiți dezinfectanții de mâini Alchosept sau Klintensiv pentru a fi siguri că eliminați virusurile și bacteriile.  Sunt măsuri simple care fac diferența în perioada aceasta.

Klintensiv

 

Adaugati comentariu