Koenigsegg lucrează la urmașul lui Agera RS

Koenigsegg

Koenigsegg Agera RS iese din producție, dar suedezii nu vor pune capăt poveștii hypercarului. Un succesor pentru Agera RS, cea mai rapidă mașină de serie construită vreodată, este acum în lucru.

Constructorul de hypercar-uri a prezentat o schiță, cu ocazia Lorbek Luxury Cars, care a avut loc la Melbourne, în Australia. Desenul arătat echivalează cu anunțul referitor la apariția viitoarei mașinării a companiei. Doar 200 de invitați au putut vedea, în mare, cum ar putea arăta mașina care va înlocui modelele Agera, Agera RS și Agera One:1. Șeful companiei, Christian von Koenigsegg, le-a spus invitaților să se aștepte la un bolid în stilul celor de curse și nu la un hyper GT.

“Va fi și mai puternic ca Agera RS”, a avertizat acesta.

Agera RS este mașina de serie care a bătut recordul de viteză, ajungând la 446.97 km/h.

447 km/h: Koenigsegg Agera RS, cea mai rapidă mașină din lume

Înlocuitorul lui Agera arată o siluetă cu linii rotunjite, atractive. Se pot ghici din imagine și o serie de elemente de aerodinamică activă, așteptate la o mașină cu asemenea forță, cum ar fi eleronul uriaș și difuzorul de aer. Stopurile par asemănătoare cu ceea ce ne amintim de la Agera.

Viitorul model ar trebui să primească o versiune rafinată a motorului V8 biturbo, cu peste 1.400 de cai putere, pentru a depăși RS-ul de 1.360. Noul model va câștiga fi mai suplu cu aproximativ 20 de kilograme, iar linia roșie a turometrului va începe undeva în jurul valorii de 8.800 rpm.

Koenigsegg nu are are planuri de electrificare a modelelor sale. Suedezii vor construi însă, în viitorul nu foarte apropiat, un supercar electric.

Înlocuitorul lui Agera ar trebui să-și facă apariția la Salonul Auto de la Geneva în 2019. Pentru cine are curajul să comande mașina înainte de a o vedea, lista de comenzi pentru viitorul bolid s-a deschis deja.

Adaugati comentariu