Kulev câştigă, Cătălin Cazacu domină

Pe o caniculă greu de suportat, a cincea etapă a Dunlop RoSbk 2012, care s-a desfășurat la Slovakiaring în perioada 7-8 iulie, a oferit un spectacol demn de urmărit.

Cătălin Cazacu a început etapa în forţă, cu un avantaj de 2 puncte, obţinând din prima manșă un timp la fel de bun ca cel precedent obţinut pe același circuit. După mai multe runde de calificări, Ionuţ Mistode se afla la 2 sutimi de secundă faţă de Cazacu, anunţând astfel o cursă interesantă.

La etapă s-a prezentat din nou și Kalin Kulev, care la Hugaroring nu a reușit să termine cursa, venind astfel mult mai motivat pe circuitul din Slovacia. Startul lui Mistode în cursă a fost unul bun, dar alegerea neinspirată a profilului anvelopei spate nu l-a ajutat în menţinereau unui ritm de cursă avantajos. Ca urmare a acestei manevre, Cătălin Cazacu s-a impus pe locul secund al etapei.

Kulev câştigă, Cătălin Cazacu domină

După șirul spectaculos de tatonări, Kalin Kulev, unul dintre cei mai titraţi piloţi din zona est europeană, campion al Bulgariei, dar și balcanic cu primul titlu obţinut cu aproape 10 ani în urmă, a câștigat cursa în faţa lui Cazacu și Mistode. După cinci etape disputate în Cupa DUNLOP Romanian Superbike, Mistode se află la 6 puncte diferenţă în clasament faţă de C. Cazacu.

La clasa Supersport, Petre Pop s-a clasat mai în spate pe grila de start, dar după o cursă desfîșurată pe trasa potrivită și în ritm alert, acesta a câștigat cursa în faţa lui Cosmin Costescu și a lui Vladislav Dimitrov, cunoscut pilot din Bulgaria.

Notabil este rezultatul piloţilor de la clasa de începători care reușesc cu ajutorul anvelopelor DUNLOP GP Racer să scoată timpi mai buni decât piloţii avansaţi care folosesc anvelope speciale de competiţie. Astfel, podiumul clasei GP RACER Rookies CUP 1000, a fost format din George Negrea (locul I), Andrei Novăceanu (locul II) și Bogdan Ciobanu (locul III).

La clasa GP RACER Rookies CUP 600 s-a impus Alex Burac, urmat de Mitică Calaigiu și de Dan Grădinaru. Următoarea etapă a DUNLOP RoSBK 2012 va avea loc pe circuitul de F1 Hungaroring, în perioada 13- 14 august.

Adaugati comentariu