Lada G-Niva 2020 sau când o Lada Niva arată ca un Mercedes G-Class

Lada G-Niva

Ce frumos ar fi ca această Lada Niva să fie reală dar nu este decât o imagine pe computer realizată de un designer rus, Aleksandr Isaev. Se numește Lada G-Niva 2020 și împrumută look-ul lui Mercedes G-Class și interiorul modern cu displayuri tactile.  

Lada Niva și Mercedes G-Class sunt două simboluri în lumea offroadere-lor clasice, Niva fiind lansată în 1977 iar G-Class în 1979.
Între ele există o prăpastie uriașă, prețurile versiunii cu cinci uși Niva în echiparea de bază Classic începând de la 11.305 euro cu TVA în timp ce G 500 începe de la 114.490 euro cu TVA, adică de 10 ori mai scump.

Designerul rus Aleksandr Isaev și-a imaginat cum ar putea arăta o Lada Niva modernă cu elemente de design exterior de la Mercedes G-Class și interior cu displayuri tactile.

Și numele este inteligent ales: Lada G-Niva 2020 și trebuie să recunoaștem că are un design atractiv.

Lada G-Niva

Isaev a pornit de la o versiune cu cinci uși și a imaginat un acoperiș amovibil hard top păstrând însă montantul spate. În schimb, montanții centrali par să fie și ei amovibili, ceea ce este o idee destul de năstrușnică, dar atrage imediat atenția.

În față, Lada G-Niva 2020 renunță la farurile rotunde în favoarea unora trapezoidale integrate elegant în grila radiatorului pe care tronează sigla Mercedes-Benz. Asta e puțin cam mult și poate că ar fi trebuit păstrată sigla lada pentru că până la urmă mașina este o Lada.

Vezi prețurile și dotările lui Lada Niva 

În spate, designerul nu a mai avut atât de multă imaginație și a lăsat hayonul înclinat dela Niva aproape neschimbat. În schimb, pasajele roților sunt mult mai evazate și acestea au o formă rectangulară în loc de cea simplă rotundă de la Niva.

Lada G-Niva

Volanul este simplu și rustic în totală contradicție cu cele două displayuri digitale. Nu sunt două displayuri întrepătrunse ca la G-Class, dar poziționarea displayului pentru indicatoarele digitale ne duce cu gândul la G-Class.

Un al doilea display pentru sistemul multimedia este plasat central și într-o poziție mai înclinată sub gurile centrale de ventilație.
Și gurile de ventilație atrag atenția printr-un design original.

Lada G-Niva

Nu se dau niciun fel de detalii despre ce se află sub capotă. În mod normal, Niva este propulsată de un motor pe benzină de 1,7 litri și 80 CP și probabil că deși unii și-ar imagina un upggrade, V8-ul bi-turbo de 4 litri de la Mercedes nu ar avea loc în compartimentul motor.
Dar cu siguranță fanii Lada Niva s-ar mulțumi și cu un 2 litri turbo de 224 CP de la gama compactă Mercedes-Benz.

 

Adaugati comentariu