“Tovarășii” se întorc: Lada Niva are motoare Euro 6 și e mai ieftină decât Dacia Duster

"Tovarășii" se întorc: Lada Niva are motoare Euro6 și e mai ieftină decât Dacia Duster

De la rușii vine ploaia, frigul și mai nou Lada Niva. Într-o liniște deplină pe piața din România marca Lada începe din nou să fie prezentă.

Ofertele pentru Lada Niva încep de la 8400 euro fără TVA pentru variantele cu trei uși și deja putem vedea o concurență interesantă pentru Dacia Duster.

Cu ce se laudă “tovarășa” din Est la capitolul tehnică

Lada Niva în varianta Classic poate fi cumpărată cu un motor pe benzină de 1,7 litri și care dezvoltă 82 CP.  Cele cinci trepte ale cutiei manuale de ajută să pui în mișcare acest 4×4 de 1210 kg dotat cu diferențial blocabil.

Pe lista de dotări găsim ABS, BAS și EBD însă modelul produs în Rusia nu are nici măcar pe lista de opționale aerul condiționat.

Lada Niva în varianta Urban are în mare aceleași date tehnice dar lista de dotări este ceva mai lungă.  Lada Niva Urban 4×4 dispune suplimentar de diferențial și reductor acționat manual, încălzire în scaune și oglinzi cu reglaj electric. Prețul pentru varianta de caroserie în cinci uși pornește de la 10.400 euro fără TVA. Opțional poate fi comandată doar o altă culoare pentru 200 euro.

Observăm astfel că o Lada Niva are un preț comparabil cu cel al unei Dacia Duster în echiparea Essențial cu motorul pe benzină SCe 114 și tracțiune 4×2.

Rămâne să aflăm dacă piața din România e pregătită pentru această revenire a celebrului model 4×4 rusesc.

Citește și Scumpire importantă în gama Dacia Duster. Iată prețurile pentru noul Duster cu motoarele AdBlue

Pe de altă parte la Salonul Auto de la Moscova din acest an a fost prezentat conceptul Lada Vision 4×4 care ar trebuie să deschidă drumul spre noua Lada Niva. Dar mai este un lung drum pănă la varianta de serie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top