Lada Vision Concept: chiar sunt șanse să o vedem în producție?

Lada Vision Concept: chiar sunt șanse să o vedem în producție?

La Salonul Auto de la Moscova a fost prezentat conceptul Lada Vision 4×4 care ar trebuie să deschidă drumul spre noua Lada Niva.

Aflată în producție din 1977 Lada Niva a reușit să se impună prin robustețe și mecanică simplă. Lada Vision 4×4 Concept are o cu totul altă abordare și aliniază compania din Rusia în trendul mondial al designului.

Rușii au fost zgârciți cu detaliile tehnice și până acum știm doar că acest concept are o lungime de 4,2 metri, fapt care îl încadrează în clasa mică și îl face cu zece centimetri mai mic decât Duster.

Din poză remarcăm garda la sol generoasă, ranforsările caroseriei pentru a face față în teren accidentat și o planșă de bord cu instrumente digitale. Deși nu avem detalii despre motorizare mașina concept pare să aibă o cutie automată.

Ce șanse sunt să vedem acest model în producție? Probabil foarte mici. Lada oferă mașini relativ ieftine și cu o mecanică relativ simplistă. Deja acest concept urcă ștacheta destul de sus și nu e tocmai genul de mașină pe care rușii ar putea să o producă cu lejeritate.

La sfârșitul lunii august și Renault a adus tot la Salonul Auto de la Moscova o versiune Logan Stepway care va fi vândută doar pe piața din Rusia.

 

Adaugati comentariu