Lada xCode: Cum arată sora lui Duster din Rusia

Lada xCode este numele sorei din Rusia a SUV-ului autohton Dacia Duster. Noul model va fi o alternativă de buget la crossoverele compacte europene.

Cu o lungime de 4,32 metri, Lada xCode joacă în segmentul B, acolo unde, dincolo de ruda din România și de fratele francez Renault Captur, are de înfruntat concurenți puternici precum Opel Mokka X sau Mazda CX-3.

Prezentată la Salonul Auto de la Moscova sub formă de concept, Lada xCode adoptă noua linie de design a mărcii din Togliatti, cu elemente distinctive precum partea frontală impozantă, brăzdată de muchii ce se continuă îndrăzneț până în zona mediană și se frâng apoi în zona ușilor, imitând silueta unui bumerang. Sau pe cea a literei X, așa cum susține Lada.

lada-xcode-1

Linia ascendetă a geamurilor laterale creează în tandem cu plafonul puternic arcuit impresia unui SUV coupe de lifestyle, idee susținută și clanțele posterioare integrate în partea superioară a ușilor sau de eleronul supradimensionat ce face aproape corp comun cu montanții C și stopurile sinuoase, a căror asemănare frapantă cu cele ale actualului Ford Focus nu poate fi negată.

Din punct de vedere tehnic, Lada xCode este un Duster în straie rusești, platforma fiind identică. Pentru propulsie, Lada a ales însă un motor aspirat pe benzină, de 1,6 litri și 78 CP. Opțional va fi oferit și un sistem de tracțiune integrală.

Versiunea de serie a lui xCode va avea un preț de pornire de 14.500 euro și va fi lansată în 2018.

lada-xcode-5

Adaugati comentariu