Lamborghini are deja comenzi care acoperă producția pentru zece luni din 2021

Marca Lamborghini se îndreaptă către un rezultat neașteptat de bun în 2021. Conform oficialilor companiei producția primelor zece luni este deja vândută.
Lamborghini at MiMo 2021 (2)

Cu un catalog de comenzi care tinde să se apropie de ultima pagină rezervată pentru 2021, oficialii Lamborghini își freacă mâinile estimând că 2021 va fi unul dintre cei mai buni ani ai companiei italiene.

Conform lui Stephan Winkelmann, directorul executiv al Lamborghini, marca urmează să „crească puternic” în 2021. Această declarație, susținută la prezentarea modelului Huracan STO în cadrul expoziției auto de la Milano menționează și o creștere cu 25% a vânzărilor din primul trimestru.

Totodată, conform lui Winkelmann, și 2020 a fost un an foarte bun. „În ciuda opririi de două luni din cauza pandemiei, anul 2020 a fost al doilea cel mai bun an din istoria Lamborghini”, a explicat șeful mărcii italiene care produce mașini sport de lux.

Deși actualii clienți încă sunt atrași de mașini cu performanțe uimitoare susținute de motoare termice, precum Aventador sau Huracan, Lamborghini se pregătește pentru un viitor electric. Compania va investi nu mai puțin de 1,5 miliarde de euro până în 2024 pentru a adăuga variante plug-in hybrid fiecărui model din gamă, dar și pentru a aduce pe piață un prim vehicul 100% electric în a doua jumătate a deceniului.

„Lamborghini nu vrea să fie un deschizător de drumuri cu orice preț. În domeniul electrificării trebuie să alegem momentul potrivit, acela când piața este pregătită”, a explicat Stephan Winkelmann.

Cu câteva zile în urmă, CEO-ul Lamborghini a declarat și că primul model electric al mărcii va avea patru locuri şi două uşi, însă configuraţia exactă a vehiculului nu a fost încă finalizată. „Lucrăm deja la acest pas următor”, a menționat Winkelmann.

Între 10 și 13 iunie a avut loc Milano Monza Motor Show (MIMO), expoziție auto în aer liber la care au participat circa 60 de mărci având în portofoliu mașini și motociclete.

– Lamborghini Sian construit din 400.000 piese Lego Technic
– Lamborghini, plan de electrificare a mașinilor în valoare de 1,5 mld. euro

Adaugati comentariu