Lamborghini Countach LP 500: reconstrucția unui model special

Lamborghini a recreat un exemplar unic și special: modelul original Countach LP 500 din 1971. Divizia Polo Storico a avut nevoie de 25.000 ore de muncă pentru a recrea modelul istoric pentru un client misterios.

Lamborghini a recreat un exemplar special din istoria sa: primul concept Countach cunoscut sub indicativul LP 500. Prezentat în 1971, Countach LP 500 anunțat viitorul supercar de serie ce avea să marcheze istoria mărcii italiene. Prototipul original nu mai există, fiind distrus.

Lamborghini Countach LP 500

Un client misterios și-a dorit neapărat acest model special, iar Lamborghini a apelat la divizia sa Polo Storică pentru a crea de la zero un exemplar nou. Au fost necesare 25.000 ore de muncă, iar modelul a fost prezentat la Concursul de Eleganță de la Villa d’Este.

Pentru recreerea conceptului, Lamborghini a dus o muncă imensă prin colectarea informațiilor din arhive. Deoarece conceptul original nu mai există, echipa de la Polo Storico a trebuit să determine dimensiunile și să creeze componentele care nu mai existau. Pentru anvelope, Lamborghini a colaborat cu Pirelli pentru a produce anvelope după specificațile originale. Anvelopele originale erau Pirelli Cinturato CN12, iar cele moderne respectă dimensiunile 245/60 R14 pentru puntea față și 265/60 R14 pentru puntea spate.

După ce a fost expus la Villa d’Este, viitorul propritar a venit să testeze modelul unicat pe circuitul Vizzola Ticino.

Lamborghini Countach

Via Lamborghini

Adaugati comentariu