Lamborghini Essenza SCV12: hypercar produs în serie limitată dedicat circuitului

Lamborghini a prezentat oficial hypercarul Essenza SCV12 ce va fi produs în doar 40 de exemplare. Modelul poate fi utilizat doar pe circuit.

Cel mai puternic motor V12 aspirat produs vreodată de Lamborghini va fi folosit de noul hypercar Essenza SCV12. Cu 830 CP, modelul de serie limitată va fi un concurent serios pe circuitele de curse.

Modelul va fi produs în doar 40 de exemplare de către Lamborghini Squadra Corse. Cu o aerodinamică impresionantă, hypercarul reprezintă experiența supremă oferită de Lamborghini pe circuit. Soluțiile tehnice folosite provin direct din lumea motorsportului.

Puterea motorului V12 este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale X-trac cu șase trepte. Caroseria monococă este construită din fibră de carbon și nu are nevoie de roll-cage clasic. Essenza SCV12 este primul model GT dezvoltat în concordanță cu regulamentul FIA prototip pentru siguranță.

În trecut, Lamborghini a dat de înțeles că vrea să înscrie un model în nou categorie hypercar pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2021. Noul model Essenza SCV12 ar fi un candidat ideal pentru această categorie.

Proprietarii modelului Lamborghini Essenza SCV12 vor face parte dintr-un club exclusiv ce le va permite accesul în diverse competiții și circuite în 2021, păstrarea mașinii la sediul din Sant’Agata și participarea în programe de pregătire profesionale organizate de divizia Lamborghini Squadra Corse.

Lamborghini Sian Roadster – serie limitată la 19 exemplare

via Autocar

Adaugati comentariu