Lamborghini Revuelto: informații și fotografii oficiale

Lamborghini Revuelto autoexpert.ro

Lamborghini a dezvăluit noul său model Revuelto, un supercar hibrid cu 1015 CP ce are misiunea să înlocuiască actualul Aventador. Noul model combină puterea motorului V12 cu trei motoare electrice.

Lamborghini Revuelto înlocuiește actualul model Aventador în gama constructorului italian de supercaruri. Ca de obicei, numele de model este inspirat de un taur spaniol. Linia de design are elemente inspirate de modelul precedent, inclusiv portiere cu deschidere verticală. În plus, Revuelto vine cu faruri LED Matrix și o semnătură luminoasă în formă de Y.

Lamborghini Revuelto autoexpert.ro

Lamborghini Revuelto – supercar plug-in hybrid

În spate, cele două evacuări hexagonale pentru sistemul de eșapament sunt amplasate între stopurile LED, iar în partea de jos avem un difuzor aerodinamic proeminent. Motorul V12 poate fi admirat prin intermediul capotei spate transparente ce se continuă cu un eleron activ.

Pentru șasiul noului model, Lamborghini a folosit extensiv fibra de carbon, reușind o masă totală de 1772 kilograme pentru noul supercar. Pentru interior, italienii au pregătit un bord digital cu ecran de 12.3 inchi, completat de un ecran central de 8.4 inchi și un al treilea display de 9.1 inchi amplasat în fața pasagerului.

Lamborghini Revuelto autoexpert.ro

Cunoscut inițial sub numele de cod LB744, noul model dispune de tehnologie plug-in hybrid. Motorul V12 aspirat de 6.5 litri a fost păstrat, în ciuda tendinței Grupului Volkswagen spre downsizeing și folosirea motoarelor turbo. Motorul V12 este o evoluție a propulsorului folosit de Aventador și dezvoltă 825 CP și 725 Nm. Alături de propulsorul termic avem 3 motoare electrice. Două acționează puntea față, iar al treilea a fost integrat în cutia de viteze cu două ambreiaje și 8 trepte. Motorul V12 transmite puterea către puntea spate. Revuelto este, astfel, un supercar cu tracțiune integrală.

Lamborghini Revuelto autoexpert.ro

Noul supercar poate rula electric, atunci când este selectat modul City. O baterie de 3.8 kWh alimentează motoarele electrice. Aceasta poate fi încărcată de la priză casnică, sau cu ajutorul motorului termic.

Adoptarea unui tren de rulare hibrid a dus la o amplasare diferită pentru cutia de viteze. Noua transmisie cu 8 trepte este poziționată transversal în spatele motorului V12. În istoria de 60 de ani a mărcii Lamborghini doar alte două modele au folosit o cutie de viteze transversală: Miura în 1966 și Essenza SCV12.

Lamborghini Revuelto autoexpert.ro

Puterea maximă de 1015 CP este atinsă în modul Corsa, iar dacă selectăm și sistemul Launch Control, Lamborghini Revuelto poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2.5 secunde, iar de la 0 la 200 km/oră în 7 secunde. Viteza maximă este limitată la 350 km/oră.

Prețul noului Lamborghini Revuelto va porni de la aproximativ 500.000 de euro, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul companiei.

Via Lamborghini

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top