Lamborghini sărbătorește 8.000 de unități Aventador și 11.000 Huracan

Lamborghini (3)

Lamborghini speră să-și dubleze cifrele de vânzări odată cu introducerea pe piață a noului SUV Urus, dar supercarurile sale au stabilit deja standarde pretențioase. Constructorul italian a ajuns la 8.000 de unități Aventador și la 11.000 de unități Huracan.

Un Lamborghini Aventador S Roadster, de culoare gri, este numărul 8.000 și va ajunge la un client din Japonia. Hurracan cu numărul 10.000 a fost comandat de un client din Italia. Până la această oră, cel mai de succes model al constructorului italian rămâne predecesorul lui Huracan, Gallardo, cu 14.000 de unități produse într-o perioadă de aproximativ 10 ani. Huracan însă, și-a făcut debutul cu patru ani în urmă. Dacă păstrează ritmul, îl va depăși pe Gallardo în următorii doi ani.

Lamborghini (2)

Cu 8.000 de unități în șapte ani și jumătate, Aventador a depășit modelul Murcielago, comandat de 4.099 de clienți în aproape 10 ani.

Producătorul a reușit cifre de vânzări record, realizând 2.327 de mașini, cu 11% mai multe unități, în prima jumătate din 2018 decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, numărul total de mașini construite anul acesta depășește deja numărul total construite într-un an întreg în urmă cu cinci ani.

Lamborghini (1)

“Succesul înregistrat de noi este cu atât mai remarcabil cu cât reușim să facem față unei provocări duble fără precedent, de a crea modele noi în gama noastră de super sportive, în timp ce grăbim creștem producția mult-așteptatului nostru Super SUV, Urus”, declară CEO-ul companiei, Stefano Domenicali.

Nici șefii Lamborghini nu se așteptau la asta!

E bătaie pe SUV-ul Urus!

Adaugati comentariu