Lancia renaște: primul model electric în 2024

lancia-ypsilon-autoexpert.ro-20

Grupul Stellantis are planuri mari cu marca Lancia: trei modele noi în următorii cinci ani și primul model full electric în 2024.

Lancia, marcă de prestigiu din cadrul grupului FCA, a fost ignorată în ultimii ani. Având un singur model în gamă comercializat doar pe piața din Italia, Lancia părea că se îndreaptă spre finalul carierei.

Lancia renaște

Noua conducere a grupului Stellantis are însă alte planuri pentru Lancia. Conform Automotive News, Lancia urmează să intre într-un amplu plan de restructurare, iar o nouă strategie va fi aplicată. Astfel, conform surselor citate, Lancia va lansa trei modele noi în următorii cinci ani.

lancia-ypsilon-autoexpert.ro-19

Dintre aceste trei modele, vom avea și un model full-electric lansat în 2024 și care cel mai probabil va înlocui actualul model Ypsilon. Acesta va avea însă și versiuni cu motorizări pe benzină. Va urma un SUV compact pregătit pentru anul 2026 și un hatchback compact. SUV-ul Lancia ar urma să fie disponibil exclusiv în variantă electrică, iar hatchback-ul nu a primit încă undă verde, proiectul fiind încă evaluat.

Jean-Pierre Ploue ca fi responsabil pentru designul noilor modelel Lancia. Dacă Carlos Tavare, CEO-ul grupului Stellantis va aproba toate cele trei modele, acestea vor fi produse cel mai probabil la Tychy în Polonia și Melfi, în Italia.

Via Quattroruote

 

 

Adaugati comentariu