Lancia Ypsilon primește o serie de îmbunătățiri

Lancia Ypsilon autoexpert.ro

Ypsilon, singurul model din gama constructorului italian Lancia a primit o serie de îmbunătățiri și un motorizare mai eficientă.

Lancia, marcă ce aparține de grupul Stellantis, a anunțat o serie de upgrade-uri pentru sigurul său model din gamă: Ypsilon. Acest model este bazat pe Fiat 500 și este comercializat doar pe piața din Italia unde se bucură încă de o popularitate crescută. Anul trecut, Lancia Ypsilon a fost cel mai bine vândut model din segmentul B pe piața din Italia cu aproape 41.000 de exemplare comercializate. Este al patrulea consecutiv când modelul Lancia reușește această performanță.

Lancia Ypsilon autoexpert.ro

Lancia Ypsilon

Pentru 2023, modelul Lancia Ypsilon primește motorizarea mild hybrid la 12V de 1.0 litru cu trei cilindri ce oferă 70 CP din familia de propulsoare Firyfly. Pe piața din Italia, acest propulsor poate fi comandat și variantă alimentată cu GPL.

Clienții se pot bucura și de o serie de îmbunătățiri la interior cu un ecran tactil de 7 inchi compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Ypsilon are acum și un spațiu pentru încărcarea inductivă a telefonului mobil. Pentru caroserie, Lancia Ypsilon primește și noua nuanță de culoare numită Dew Green.

Lancia Ypsilon autoexpert.ro

Actuala generație Ypsilon este ultima care va utiliza exclusiv o motorizare termică clasică. Din 2024, Lancia va introduce și o versiune electrică pentru modelul de clasă mică. Stellantis are planuri mari pentru marca Lancia, din 2024 aceasta urmând să intre într-un plan ce se întinde pe 10 ani, plănuind să devină o marcă complet electrică în 2028. Anul trecut, Lancia și-a prezentat și noua identitate de marcă ce include un logo modernizat, dar și conceptul de design Pu+Ra Zero.

Via Lancia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top