Lansarea modelului SUV Alfa Romeo Tonale va fi întârziată

Alfa Romeo Tonale planuri FCA-PSA 2020

Italienii de la Alfa Romeo vor întârzia lansarea modelului SUV Tonale, spune un articol publicat de Automotive News.

Al doilea model SUV din gama Afla Romeo ar fi trebuit să ajungă în showroom-urile mărcii în toamna acestui an. Însă, lansarea va fi întârziată, după ce noul CEO al mărcii, Jean-Philippe Imparato a cerut performanțe mai bune din partea sistemului plug-in hybrid.

Alfa Romeo Tonale

Conform Automotive News, noul CEO, numit după fuziunea din FCA și PSA a luat contact cu noul model în luna ianuarie și a cerut performanțe mai bune pentru versiunea plug-in hybrid a modelului Tonale. Modificările aduse vor întârzia lansarea modelului Tonale va fi întârziată cu aproximativ trei luni. Imparato a fost șeful mărcii Peugeot, iar marca franceză are în portofoliu SUV-uri plug-in ce oferă până la 300 CP și o autonomie electric de 60 km.

Noul SUV Alfa Romeo va folosi o platformă comună cu modelul Jeep Compass. Acesta folosește un sistem plug-in hybrid format din motorul pe benzină de 1.3 litri și un motor electric amplasat pe puntea spate alimentat de o baterie de 11.4 kWh. Autonomia în mod full-electric este de 49 kilometri.

Alfa Romeo ar avea în pregătire și un posibil SUV electric, dar rămâne de văzut când va deveni realitate.

Via Motor1, Automotive News

Adaugati comentariu