Lansarea SUV-ului Maserati Grecale este amânată pentru primăvara 2022

Maserati Grecale 2021

Maserati a decis să amâne lansarea noului model Grecale pentru primăvara anului 2022 invocând criza semiconductorilor.

Maserati pregătea lansarea noului SUV Grecale pentru luna noiembrie 2021, fiind unul dintre cele mai așteptate modele ale anului. Într-un comunicat de presă, Maserati anunță că lansarea va fi amânată pentru anul viitor fără a da prea multe detalii.

Maserati Grecale: amânat pentru 2022

Motivul principal pentru amânare este criza semiconductorilor, criză ce a afectat majoritatea producătorilor de automobile. Maserati spune că din această cauză nu ar fi putut face față unei producții adecvate pentru a răspune corespunzător cererii globale așteptate pentru noul model SUV.

Maserati Grecale folosește platforma Giorgio, comună cu modelul Alfa Romeo Stelvio. În trecut, Maserati a publicat un set de imagini cu noul model în versiune camuflată.

Maserati și-a numit modelul Grecale, continuând tradiția de a folosi denumirea unor fenomene meteo din Europa sau Africa. Grecale este un vânt mediteranean, puternic și rece, care apare din cauza zonelor de joasă presiune din Marea Mediterană. Alte modele Maserati ce au utilizat denumiri similare sunt Bora, Ghibli sau Mistral.

Viitorul model Grecale va utiliza motorizări din cadrul grupului FCA. Cel mai probabil, vom vedea unitatea V6 biturbo de 510 CP preluată de la Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, da și motorul 2.0 cu patru cilindri în variante de 200 și 280 CP. Maserati va oferi și o versiune plug-in hybrid a modelului Grecale ce folosește sistemul 4xe de la Jeep. Sistemul hybrid utilizează motorul 2.0 benzină asociat cu un motor electric.

Maserati Grecale va fi produs la uzina FCA din Cassino, Italia.

Via Maserati

Adaugati comentariu