Lewis Hamilton va concura tot pentru Mercedes-AMG în sezonul 2021

lewis hamilton autoexpert.ro

Campionul mondial en-titre din Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, a semnat cu actuala sa echipă și pentru sezonul 2021.

Lewis Hamilton a reușit să egaleze performanța lui Michael Schumacher la finalul sezonului 2020 când și-a trecut în cont al șaptelea titlu mondial. Pentru 2021, britanicul va rămâne cu echipa Mercedes-Benz, continuând lunga colaborare.

Lewis Hamilton – al nouălea sezon alături de Mercedes

Contractul pentru actualul sezon a fost semnat, însă, târziu, după o lungă perioadă de negocieri. Zvonurile anterioare spuneau că Hamilton a solicitat un contract pentru patru ani pentru o sumă considerabilă, dar perfomanțele lui George Russel în cursa de anul trecut în care l-a înlocuit pe Hamilton îl făceau un candidat perfect.

Hamilton a ratat cursa din Bahrain de anul trecut după ce a testat pozitiv pentru Covid-19.

hamilton - autoexpert.ro

Hamilton a ajuns, însă, la o înțelegere cu echipa Mercedes-AMG Petronas și a semnat un nou contract pentru sezonul 2021. Nu au fost date cifre despre contractul pentru actualul sezon, dar acesta include și lansarea unei fundații care să sprijine diversitatea și incluziunea în sport.

“Sunt încântat să încep al nouălea sezon cu Mercedes. Am reușit lucruri incredibile împreună și vom căuta să ne îmbunătățim performanțele în continuare,” a declarat Lewis Hamilton.

Hamilton a debutat în Formula 1 în 2007 alături de McLaren, iar din 2013 concurează pentru echipa de uzină Mercedes-AMG. Britanicul are 95 de victorii obținute în Formula 1 și șapte titluri de Campion Mondial, ceea ce îl face cel mai de succes pilot din istoria Formulei 1.

Via Formula 1

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top