Lewis Hamilton va rata Marele Premiu al Bahrain-ului după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19

hamilton - autoexpert.ro

Campionul en-titre din Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, va rata cursa din Bahrain după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Hamilton este liderul clasamentului din acest sezon și deja și-a trecut în cont al șaptelea titlu de campion mondial. Tot el a câștigat cursa de duminică în care francezul Romain Grosjean de la Haas a fost implicat într-un violent accident.

Deși în cursul săptămânii trecute a fost testat de trei ori conform protocolului din Formula 1, Hamilton a prezentat simptome moderate luni dimineață, iar un contact din anturajul său a fost confirmat pozitiv.

În urma testului, Hamilton a primit un rezultat pozitiv, iar acum se va izola conform protocoalelor Covid-19 din Bahrain.

Echipa sa spune că în afara unor simptome moderate, Lewis Hamilton se simte bine.

Hamilton este al treilea pilot din Formula 1 care primește un rezultat pozitiv după Sergio Perez și Lance Stroll. Pentru cursa din weekendul 5-6 decembrie, Hamilton va fi înlocuit de pilotul de rezervă Mercedes-Benz, Stoffel Vandoorne, dar acesta încă nu a fost numit oficial.

Later edit: Echipa Mercedes-AMG l-a confirmat pe pilotul britanic George Russell drept înlocuitor pentru Lewis Hamilton. Russell este pilot Williams, dar cele două echipe au ajuns la un acord pentru a îl elibera pe pilotul britanic. George Russell face parte din programul de piloți juniori Mercedes încă din 2016.

Locul lui Russell la Williams va fi preluat de Jack Aitken, pilotul de rezervă al echipei britanice.

Via Formula 1

Adaugati comentariu