Accident grav în Formula 1: Romain Grosjean a scăpat din monopostul incendiat

Cursa de Formula 1 din Bahrain a fost întreruptă imediat după start după ce monopostul Haas pilotat de Romain Grosjean a percutat bariera de protecție și a izbucnit în flăcări.

Pilotul francez Romain Grosjean a scăpat doar cu o serie de arsuri minore din cel mai grav accident de Formula 1 din acest sezon. La doar câteva momente după start, pilotul echipei Haas a virat brusc spre dreapta acroșându-l pe pilotul Daniil Kvyat.

Monopostul Haas a percutat apoi violent barierele de protecție izbucnind în flăcări. Mașina lui Grosjean s-a rupt în două în urma impactului, iar partea cu cockpitul a rămăs în zona barierelor.

După 15 secunde, Grosjean a reușit să iasă singur din monopostul în flăcări fiind preluat imediat de comisari și medicii ajunși la locul accidentului. Doctorul FIA Ian Roberts și pilotul mașinii medicale Alan van der Merwe au fost primii care i-au acordat ajutor.

În urma impactului și a deflagrației, Grosjean are arsuri minore pe mâini și glezne. Este sub observația medicilor, iar un raport complet va fi publicat ulterior.

 

Adaugati comentariu