Mercedes-AMG Project One, noul hypercar dezvoltat de divizia sportivă a grupului Daimler, va fi lansat luna viitoare, la Frankfurt. Primul teaser video oficial îl are drept protagonist pe Lewis Hamilton, de trei ori campion mondial de Formula 1.

Clipul îl prezintă pe pilotul MercedesGP rememorând performanțele deosebite ale modelului de legendă 300CE 6.0 AMG, cel mai rapid automobil de stradă, la vreme sa. Apoi, Hamilton urcă într-un lift, care urmează să-l ducă la un etaj secret, acolo unde se ascunde noul hypercar Mercedes-AMG Project One. Din păcate, filmul se oprește aici, fără a ne acorda șansa de a admira liniile de design ale noului model de înaltă performanță.

Hypercar-ul hibrid va împrumuta tehnologia din Formula 1. Zvonurile vorbesc despre un motor turbo V6 de 1,6 litri preluat de la monopostul F1 Mercedes-AMG. Acesta va angrena roțile din spate, iar două turbocompresoare ar trebui să contribuie la dezvoltarea unei puteri maxime de aproximativ 900 CP. În plus, un motor electric montat pe puntea față, alimentat de un sistem de recuperare a energiei KERS, vor duce puterea totală peste pragul psihologic de 1.000 CP.

CITEȘTE MAI MULT DESPRE MERCEDES-AMG PROJECT ONE