Mercedes-AMG Project One: Noi detalii despre hypercar-ul extrem

Noul hypercar Mercedes-AMG Project One va fi lansat în această toamnă, la Frankfurt. Acesta va avea peste 1.000 CP și va costa 2,275 milioane de euro, au confirmat surse oficiale.

Hypercar-ul hibrid va împrumuta tehnologia din Formula 1. Zvonurile vorbesc despre un motor turbo V6 de 1,6 litri preluat de la monopostul F1 Mercedes-AMG. Acesta va angrena roțile din spate, iar două turbocompresoare ar trebui să contribuie la dezvoltarea unei puteri maxime de aproximativ 900 CP. În plus, un motor electric montat pe puntea față, alimentat de un sistem de recuperare a energiei KERS, vor duce puterea totală peste pragul psihologic de 1.000 CP.

Primul teaser oficial arată configurația cu motor central al noului hypercar Mercedes-AMG, trădată de prezența fantelor cu aspect de branhii decupate în capotă. Mercedes-AMG Project One (nume de cod) va veni cu o structură din fibră de carbon și va reprezenta rezultatul colaborării dintre compania AMG de la Affalterbach, Germania, și echipa condusă de Andy Cowell, care dezvoltă sistemele de propulsie folosite în Formula 1, de la Brixworth, Northampton.

Hypercar-ul Mercedes-AMG Project One va concura cu cei mai buni dintre cei mai buni: LaFerrari, McLaren P1 și Aston Martin AM-RB 001. Producția va fi limitată la numai 275 exemplare, vândute aproape în totalitate chiar înainte ca Mercedes-AMG să confirme oficial, pentru publicul larg, existența proiectului.

Adaugati comentariu