Lexus GS F va debuta în Europa la Goodwood

Noul Lexus GS F va fi văzut pe șosea pentru prima dată în Europa în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood care va avea loc în perioada 26-28 iunie.

Și nu va fi orice fel de ieșire pe șosea, noul Lexus GS F urmând să parcurgă celebra cățărare de la Goodwood cu pilotul echipei Toyota Gazoo Racing, Mike Conway, la volan.

Lexus GS F folosește un motor V8 aspirat de 470 CP și 530 Nm, iar dezvoltarea acestui nou model a presupus numeroase teste pe Nurburgring Nordschleife, acolo unde performanțele i-au fost cizelate. Din păcate pentru spectatorii prezență la Goodwood, natura circuitului stradal nu-i va permite mașinii să se desfășoare în totalitate, însă vor putea să admire designul agresiv, sunetul motorului și viteza cu care virează.

Primul contact cu Lexus GS F a avut loc la începutul acestui an, în cadrul salonului de la Detroit, urmând ca mai apoi mașina să ajungă și în Europa la salonul de la Geneva. Acum, însă, va fi prima dată când va putea fi văzută în mișcare, așa cum îi stă bine unei mașini sport.

lexus gs f - autoexpert.ro (2)

Iar Lexus GS F este, respectând tradiția gamei F, o mașină sport în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă are la bază sedanul GS, acesta suferind o serie întreagă de transformări și adăugiri care-l fac pe GS F o cu totul altă mașină decât fratele său civil.

Pe lângă Lexus GS F, japonezii vor mai prezenta la Goodwood alte două modele sportive: supercarul LFA și mașina de curse RC F GT3 care va lua parte în campionatul de anduranță VLN din Germania.

 

Adaugati comentariu