Lexus LX: generație nouă pentru SUV-ul premium japonez

Lexus a prezentat primele imagini cu noul LX, cel mai mare model din gama constructorului premium din Japonia.

Lexus LX este versiunea premium a celui mai mare SUV din gama Toyota. Cu linii similare cu ale noului Land Cruiser, noua generația LX va fi oferită și pe piața din Europa. Este a patra generație a celui mai mare SUV care poartă sigla Lexus, cea anterioară debutând în 2007.

Lexus LX

Noul SUV Lexus LX este bazat pe platforma GA-F și are cu 200 kilograme mai puțin față de generația anterioară. Pentru a îi da o personalitate specifică, designerii Lexus și-au pus amprenta și i-au oferit noului model una dintre cele mai impresionante grile frontale. Alte elemente care o separtă de Land Cruiser sunt montanții spate și stopurile unite de o bandă LED.

Noul Lexus LF poate fi comandat și cu nivelul de echipare F Sport ce include jante de 22 inch, o suspensie diferită și spoilere mai agresive. La interior, LX propune o planșă de bord digitală, iar pe consola centrală sunt amplasate două ecrane: unul de 12.3 inch pentru sistemul multimedia și altul de 7 inch pentru sistemul de climatizare.

La capitolul motorizări sunt anunțat două variante momentan: LX 600 cu motor V6 twin-turbo pe benzină de 3.5 litri de 415 CP și 650 NM sau LX 500d cu motor V6 3.3 diesel de 299 CP și 700 Nm. Ambele propulsoare sunt asociate cu o cutie de viteze automate cu 10 trepte.

Lexus LC Coupe facelift

Via Lexus

Adaugati comentariu