Lexus RZ 450e – informații și fotografii oficiale

Lexus RZ 450e este noul SUV electric din portofoliul mărcii premium din Japonia. Noul model este strâns înrudit cu Toyota bZ4x.

Lexus, divizia premium a grupului Toyota, a lansat primul său SUV electric dedicat numit RZ 450e. Lexus mai are în gamă o versiune electrică a SUV-ului UX. Noul RZ utilizează platforma e-TNGA comună cu modelele electrice Toyota bZ4X și Subaru Solterra.

Lexus RZ 450e

Față de modelul soră de la Toyota, varianta Lexus vine o serie de elemente noi și motoare mai puternice. Designul este diferit, chiar dacă silueta laterală a fost păstrată. În partea din spate, Lexus RZ utilizează stopuri unite de o bandă LED, ia la interior iese în evidență display-ul central de 14 inchi.

Pentru propulsie, Lexus RZ 450e folosește două motoare electrice și tracțiune integrală numită Direct4. Cele două motoare totalizează 313 CP și 435 Nm. Pentru alimentarea motoarelor electrice, Lexus folosește o baterie de 71,4 kWh. Autonomia oficială anunțată este de 362 kilometri. Sistemul permite încărcări rapide de la stații DC de până la 150 kW.

Lexus RZ 450e are nevoie de 5,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, iar viteza maximă a fost limitată la 160 km/oră.

Opțional, noul model electric poate primi tehnologia One Motion Grip care include un sistem de tipul steer-by-wire și un volan cu formă neconvențională tip yoke. Lexus RZ va debuta comercial la finalul anului 2022.

Via Lexus

 

 

Adaugati comentariu