Lexus UC va fi o Toyota GR 86 premium

Lexus UC autoexpert.ro

Pentru mulți dintre noi, Toyota GR 86 ar trebui să fie doar un kart. Nu și pentru Lexus. Japonezii cred că mai există loc pentru o versiune de lux, care, probabil, se va numi Lexus UC.

Urban Coupe. De la asta se trage abrevierea din numele Lexus UC. În esență, va fi un coupe bazat pe Toyota GR 86 și Subaru BRZ. Decizia lui Lexus de a pregăti un coupe de lux este surprinzătoare, dar lăudabilă, în contextul actual al pieței.

În Europa, anul trecut, vânzările coupe-urilor au regresat cu 37%. Mai mult, frații cabrio și-au scăzut vânzările cu 44%. A fost un an dificil în toate segmentele, dar sportivele au avut cel mai mult de suferit.

Vanzari coupe 2020 Lexus UC autoexpert.ro
Sursa: Car industry Analysys

Totuși, Lexus, bazându-se pe faptul că Toyota a ieșit cu bine din anul pandemiei, plusează. Niponii pregătesc o versiune proprie a coupe-ului cu propulsie pe puntea spate. Nu sunt informații oficiale, ci doar fotografii spion. Acestea prezintă o Toyota GT 86 cu calandru de Lexus.

Tehnica lui Lexus UC

Se pare că viitorul model (dacă se va confirma dezvoltarea sa), va fi identic tehnic cu cele două modele din care se trage. Astfel, sistemul de propulsie va fi electrificat, deși nu se știe exact dacă electrificat înseamnă mild-hybrid, full-hybrid sau plug-in hybrid. Acesta va dezvolta 170 kW (231 CP) și 249 Nm și va avea la bază un motor atmosferic de 2,4 litri. Datorită naturii sale, de sportivă mică și agilă, cred că versiunea PHEV trebuie scoasă din schema de mai sus.


L-am putea vedea oficial în toamnă. Ne așteptăm la un interior upgradat la nivelul Lexus, care să adopte elemente de la recent prezentatul SUV NX. Mă refer aici inclusiv la sistemul multimedia, care, în varianta de top va avea o diagonală de 14 inchi! Rămâne de văzut dacă aceasta ar putea fi înghesuită într-un cockpit atât de mic.

via autocentre

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top