Licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov va fi lansată luni

autostrada

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov, în parteneriat public-privat, va fi lansată luni, iar în termen de 30 de zile investitorii străini și români vor putea depune ofertele. Tipul licitației va fi selecția competitivă a adăugat prim-ministrul.  

„Mă bucur să anunţ că, luni, se va lansa licitaţia pentru realizarea autostrăzii Ploieşti – Braşov, în parteneriat public-privat, un proiect aşteptat de mult timp şi pentru care Guvernul a făcut eforturi în ultimele luni. În termen de 30 de zile, investitorii români şi străini pot depune ofertele, iar tipul licitaţiei va fi selecţia competitivă. Vor urma negocieri cu investitorii selectaţi, astfel încât în luna decembrie estimăm semnarea acordului de parteneriat public-privat pentru realizarea acestei autostrăzi”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă.

Aceasta a adăugat că au fost pregătite, în ultima perioadă, mai multe proiecte guvernamentale. „Am pregătit în ultimele luni mai multe proiecte guvernamentale care au ajuns la maturitate. Prin aplicarea lor vom crea mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite, vom atrage proiecte de investiţii cu valoare adăugată mare. Beneficiile sunt atât economice şi sociale, dar şi în măsură să consolideze România ca o destinaţie atractivă pentru mediul de afaceri”, a completat șeful Executivului, citată de hotnews.ro.

Și acest proiect mare de infrastructură se va realiza prin parteneriat public-privat, deși comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat recent că nu înțelege decizia guvernului Dăncilă de construi în parteneriat public privat astfel de proiecte de infrastructură atât de importante pentru România.

Adaugati comentariu