Limuzina electrică Mercedes-EQ S va fi lansată în 2020

Mercedes-Benz S-Class Mercedes-EQ S

Divizia eco de la Mercedes-Benz lucrează intens la o limuzină de clasă mare cu propulsie electrică. Sedanul va fi lansat în 2020, conform declarației șefului de proiect pentru mașini de clasă mare, Michael Keltz, ca produs al sub-brand-ului EQ. Limuzina va purta denumirea Mercedes-EQ S.

“Vom avea o mașină electrică de nivelul Clasei S, dar care nu va fi Clasa S”, a declarat Keltz pentru revista britanică Autocar, făcând referire la planurile companiei de a construi o limuzină de mari dimensiuni, care să se poziționeze în gamă alături de S-Class-ul convențional, a cărui generație viitoare va fi lansată în 2020.

Mercedes-EQ S va veni pe lume ca rival pentru Tesla Model S și se va alătura familiei de modele deja anunțate: hatchback-ul compact EQ A și SUV-ul de clasă mica EQ C, surprins de curând în teste. O a doua limuzină electrică, de dimensiunile Clasei C, va fi adăugată ulterior în gamă. Toate vor avea la bază noua platformă a companiei, MEA, inaugurată odată cu prezentarea conceptului Generation EQ, la Salonul Auto de la Paris din 2016.

Mercedes a înregistrat deja diverse denumiri pentru viitoarele sale mașini electrice incluse în familia EQ, iar EQ S se află pe listă.

“Va fi o mașină electrică de lux, un vârf de gamă”, a dezvăluit Michael Keltz, care anunță o sisteme de propulsie și baterii mai eficiente, venind cu ampatament foarte lung și console mai scurte.”

Mercedes-EQ S ar trebui să fie gata în 2020. Mercedes plănuiește să trimită pe șosele nu mai puțin de 20 de modele electrificate până în 2022.

Adaugati comentariu