Locuri potrivite de vacanță pentru pasionații de Formula 1

Formula 1

Se apropie sezonul vacanțelor, iar mulți pasionați de Formula 1 pot combina relaxarea cu împlinirea unui vis. A vedea o cursă de Formula 1 pe viu reprezintă un obiectiv pentru mulți oameni, iar în următoarea perioadă vor fi mai multe curse programate în Europa.

Începând cu 21 mai vor fi organizate primele curse din acest sezon de Formula 1 în Europa. În total vor fi nouă curse pe continent, prilej pentru fani să încerce o vacanță ce se potrivește cu data din calendar a unui Mare Premiu Formula 1.

Marele Premiu din Monaco e programat pe 28 mai

Unul dintre cele mai spectaculoase Mari Premii din circuit este cel din Monaco. Circuitul stradal a oferit numeroase curse ce au intrat în istorie, motiv pentru care foarte mulți oameni își doresc să vadă măcar o dată în viață această întrecere. Ce-i drept, Monaco este și unul dintre cele mai scumpe locuri din Europa, astfel că și bugetul pentru o asemenea vacanță trebuie să fie pe măsură.

Cazările în principat cresc considerabil pe durata Marelui Premiu, însă o idee pentru a economisi bani este să te cazezi în localitățile din jur. În ce privește obiectivele turistice, în locuri ca Nisa, Menton și Eze vei avea cu siguranță ce vedea. În plus, la finalul lunii mai poate fi și o perioadă bună pentru plajă, în funcție de prognoza meteo.

Marele Premiu al Spaniei e organizat în apropierea Barcelonei

Pe 4 iunie este programat Marele Premiu al Spaniei, în localitatea Montmelo, situată în apropierea Barcelonei, care este un oraș ideal de vizitat la începutul lunii iunie, când temperaturile nu sunt încă foarte ridicate, dar se poate face plajă. Pe lângă acest lucru, orașul este ofertant din punct de vedere turistic, iar vizitarea Sagrada Familia, Parcul Guell, Ciutadella și o plimbare pe Las Ramblas sunt câteva din lucrurile pe care le poți face în acest oraș.

Din Londra faci în jur de 2 ore până la Silverstone

Marele Premiu de la Silverstone va avea loc în acest an pe 9 iulie. Poate fi o idee bună un city break în Londra, iar în ziua cursei să mergi la Silverstone. Din capitala Marii Britanii până la circuit vei face în jur de 2 ore cu mașina. Chiar dacă Silverstone nu este o localitate care să ofere mai mult din punct de vedere turistic, în Londra vei avea cu siguranță ce să faci. Este unul dintre cele mai spectaculoase orașe din Europa și vei avea numeroase obiective turistice la fiecare pas.

Hungaroring, o cursă populară pentru români

Foarte mulți fani de Formula 1 din România merg anual în Ungaria, la Marele Premiu de la Hungaroring. Acesta este organizat în localitatea Mogyorod, pe 23 iulie. Se află la mică distanță de Budapesta, un alt oraș ofertant din punct de vedere turistic. Parlamentul, castelul și Bastionul Pescarilor merită vizitate neapărat, iar arhitectura din capitala Ungariei este cu siguranță aparte.

Marele Premiu al Belgiei are loc pe 30 iulie

Finalul lunii iulie aduce Marele Premiu al Belgiei, organizat pe circuitul Spa-Francorchamps. Este deja o cursă de tradiție din calendarul Formula 1, organizată într-un loc recunoscut în urmă cu câteva secole pentru izvoarele sale termale. Iar pentru cei care joaca pacanele online sau alte jocuri de noroc, e bine de știut că aici se află și unul dintre cele mai cunoscute cazinouri din Europa. Construit în 1763, Cazinoul de la Spa este încă deschis publicului și poate fi o idee bună pentru cei care vor să combine adrenalina generată de vizionarea unei curse de Formula 1 pe viu cu o experiență distractivă în universul jocurilor de noroc.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top