Mercedes-AMG W14: monopostul pentru sezonul 2023 în Formula 1

Mercedes W14 Formula 1

Mercedes-AMG și-a prezentat monopostul W14, mașina de competiție cu care speră să revină în top-ul clasamentelor din Formula 1. Echipa lui Toto Wolff mizează pe piloții britanici Lewis Hamilton și George Russell.

Mercedes a dominat Formula 1 în istoria recentă, fiind echipa alături de care Lewis Hamilton a obținut șase dintre cele șapte titluri mondiale obținute între 2014 și 2020. Mercedes-AMG vrea să revină în top, iar arma pentru sezonul 2023 este monopostul F1 W14 E Performance.

Mercedes W14 Formula 1

Mercedes-AMG W14 E Performance

Prezentat într-o schemă de culori dominată de negrul închis care contrastează cu logo-urile sponsorilor principali Petronas și Ineos, noul monopost aduce un design nou și o evoluție a conceptului prezentat anul trecut.

La fel ca în 2022, piloții echipei Mercedes-AMG Petronas vor fi britanicii Lewis Hamilton și George Russell. Anul acesta, germanul Mick Schumacher va fi pilotul de rezervă al echipei germane. Toto Wolff este șeful echipei Mercedes-AMG.

Mercedes W14 Formula 1

În 2022, Mercedes a trebuit să se mulțumească cu locul trei în clasamentul constructorilor după un sezon dificil. Lews Hamilton a reușit performanța negativă de a termina sezonul fără nici o victorie în dreptul numelui său. În 2023, Mercedes vrea să revină în lupta pentru ambele titluri mondiale și are de înfruntat echipele Ferrari și Red Bull.

Prima etapă din sezonul 2023 va avea loc în Bahrain pe data de 5 martie. Primele teste oficiale din pre-sezon sunt programate tot în Bahrain, în perioada 23-25 februarie.

Via Mercedes-AMG

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top