Lotus Emira va fi ultimul model cu motor termic produs de marca britanică

Lotus Emira va fi prezentat oficial în data de 6 iulie, fiind ultimul model cu motor termic ce va fi produs de marca britanică.

Lotus va prezenta cel mai nou model din gama sa numit Emira. Supercarul va fi succesorul modelelor clasice Elise și Exige și va fi ultimul model cu motor termic produs de marca britanică.

Emira va fi ultimul model cu motor termic produs de Lotus

Noul Lotus Emira va fi primul model complet nou după o pauză de 12 ani și va celebra motorul cu combustie, înainte de trecerea mărcii către propulsia electrică sau hibridă. Noul model va fi prezentat în data de 6 iulie, iar apoi va fi prezentat publicului la Goodwood Festival of Speed.

Lotus este deținută de grupul chinez Geely, iar modelele viitoare vor folosi platforme din cadrul grupului. Noul model Emira va putea fi configurat fie cu un motor 2.0 cu patru cilindri sau cu propulsorul V6 de 3.5 litri de origine Toyota.

Din portofoliul mărcii britanice mai face parte și Lotus Evija, un supercar electric cu peste 2000 CP. Un exemplar Lotus Evija costă 1.88 milioane euro, noul model fiind echipat cu patru motoare electrice ce oferă un total de 2.000 CP și 1.700 Nm.

Via Lotus Cars

Adaugati comentariu