Lotus oprește producția modelelor Elise, Exige și Evora

Lotus pune punct în producția modelelor clasice din gama sa, primul pas spre un viitor electrificat pentru producătorul britanic de automobile sport.

Lotus a anunțat oficial încheierea producției pentru modelele Elise, Exige și Evora. Constructorul britanic a marcat acest moment cu un eveniment special alături de echipele care au desenat, dezvoltat și construit cele trei modele de-a lungul a 26 de ani.

Final de drum pentru Lotus Elise, Exige și Evora

În cei 26 de ani de producție, Lotus a produs 51.738 de automobile Elise, Exige și Evora. Cifra reprezintă jumătate din numărul total de mașini produse de Lotus în cei 73 de ani de existență.

Lotus Elise există pe piață încă din 1996 și a fost produs în peste 35.000 de exemplare. Model emblematic pentru constructorul britanic, roadsterul Elise își încheie cariera cu un exemplar Sport 250 Final Edition vopsit în culoarea galben. Pentru Exige, ultimul model produs a fost un exemplar Cup 430 Final Edition vopsit în nuanța verde Heritage Racing, iar pentru Evora, exemplarul final este un GT430 Sport vopsit în gri Dark Metal. Cele trei exemplare finale nu vor fi comercializate, ele intrând în colecția producătorului din Hethel.

Modelele Elise și Exige au fost construite pe arhitectura Lotus small car platform. Producătorul britanic a folosit această platformă și pentru alți constructori: modelele Opel Speedster/ Vauxhall VX220 construite între 2000 și 2005, dar și prima generație Tesla Roadster fabricată între 2007 și 2012 au utilizat această arhitectură.

Din 2022, Lotus va produce modelul Emira, ultimul model ce va folosi motorizare termică.

Via Lotus

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top