Noul Lotus Emira: informații și fotografii oficiale

Lotus a prezentat oficial noul model Emira, primul model complet nou din ultima decadă.

Lotus Emira este cel mai nou model adăugat de constructorul britanic de automobile sportive în gama sa. Prezentat oficial în cadrul unui eveniment găzduit chiar de sediul Lotus din Hethel, Emira va debuta în fața publicului de la Goodwood Festival of Speed.

Noul Lotus Emira

Modelul sportiv cu motor central va putea fi comandat începând cu primăvara anului viitor, având ca sursă de putere inițială motorul V6 turbo de 3.5 litri de origine Toyota, ce mai este folosit și de modelele Exige și Evora. Din vara anului viitor, Lotus Emira va primi un motor nou de 2.0 litri cu patru cilindri furnizat de către AMG. Acest motor va fi asociat exclusiv cu o cutie de viteze automată cu două ambreiaje și opt trepte.

Ambele versiuni au motorul amplasat transversal, iar puterea este transmisă către puntea spate. Deși nu a confirmat oficial, gama de puteri va fi cel mai probabil între 350 și 400 CP.

Emira va fi ultimul model cu motor termic produs de Lotus. Viitorul mărcii britanice, ale cărei destine sunt conduse de grupul chinez Geely, este unul electrificat.

Lotus Emira folosește noua platformă Sports Car Architecture dezvoltată de compania britanică. Noul model are o lungime de 4412 mm, o lățime de 1985 mm și 1225 mm înălțime. Ampatamentul este de 2575 mm.

Via Lotus

Adaugati comentariu