Lucid Air, cel mai nou rival al best-seller-ului Tesla Model S, se laudă cu titlul de cel mai rapid automobil electric de serie, viteza sa maximă fiind estimată la 378 km/h.

Dacă Tesla preferă să doboare record după record în ceea ce privește accelerația de la 0 la 100 km/h și să limiteze viteza maximă la 250 km/h, americanii de la Lucid Motors alege altă cale și promovează viteza de top fabuloasă a primului lor model de serie, Air, așteptat pe piață în 2019. Primele teste cu prototipurile de preserie au relevat că pragul de 378 km/h (235 mph) este atins cu ușurință, Lucid Motors țintind o valoare chiar mai ridicată – totul bineînțeles în limitele îngăduite de aerodinamică și de anvelope.

Cu o autonomie estimată la 650 km, Lucid Air este animat de două motoare electrice, grefate pe puntea față și cea din spate. Fiecare dintre acestea pune în mișcare roțile corespondente poziției sale și este creditat cu câte 600 CP, puterea nominală totală a întregului ansamblu fiind estimată la 1.014 CP.

Bateria Li-Ion furnizată de Samsung este montată direct pe șasiu, între axele roților, exact ca la Tesla. Spre deosebire de Model S, însă, cea mai puternică baterie (opțională) oferită de Lucid Motors va avea o capacitate de… CITEȘTE CONTINUAREA AICI.